NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 24 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Vier boten zinken voor kust Tunesië, minstens twaalf doden 24 april 2022 01:43 24-04-22 01:43 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Minstens twaalf migranten zijn omgekomen en tien worden vermist nadat vier boten met aan boord 120 vluchtelingen voor de kust van Tunesië zijn gezonken. Volgens een vertegenwoordiger van de Tunesische kustwacht probeerden ze de oversteek naar Italië te maken en zijn 98 van hen gered. Dat meldt persbureau Reuters. De boten probeerden de oversteek te maken van Sfax, een stad in het westen van Tunesië, naar Italië. Sfax is een belangrijk vertrekpunt geworden voor mensen die naar Europa willen om conflict en armoede in Afrika en het Midden-Oosten te ontvluchten. Voor de kust van Libanon zonk zaterdag ook een boot met ongeveer zestig migranten. Volgens de Libanese autoriteiten is één kind omgekomen en zijn 45 mensen gered. De zoektocht naar de overige opvarenden is nog gaande.Het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken liet eerder deze week weten dat er vorig jaar meer dan 20.000 migranten voor de kust zijn gearresteerd. Ten minste 15.000 mensen bereikten in 2021 wel de kust van Italië. In de afgelopen maanden zijn tientallen mensen verdronken die vanuit Tunesië en Libië naar Italië probeerden te gaan. Honderdduizenden mensen hebben de afgelopen jaren de gevaarlijke oversteek van de Middellandse Zee gemaakt. Uit cijfers van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR blijkt dat in 2021 meer dan 123.000 migranten naar Italië kwamen, vergeleken met meer dan 95.000 in 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here