,

Niemand minder dan koning Willem-Alexander opende begin april het nieuwe warehouse van Picnic. Dat deed hij door koffie, soep en andere boodschappen in een speciaal voor hem geregeld oranje kratje te stoppen.

Maar liefst 16 kilometer aan lopende banden telt het warehouse: een investering van honderd miljoen euro. Volgens Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic, heeft het warehouse de hoogste mechanisatiegraad voor boodschappenbezorging in Europa. Hij ontwierp het zelf, een proces dat twee jaar duurde.

, Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic. Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic.

,

De afgelopen jaren werden in een hoog tempo al verschillende warehouses geopend, onder meer in Ridderkerk en Amsterdam. Die waren echter nog amper gemechaniseerd. De orderpickers, door Picnic shoppers genoemd, liepen langs allerlei rekken zoals klanten in een fysieke supermarkt ook doen.

Op een polsconsole kregen ze instructies: “Pak zoveel exemplaren van product Y en pak zoveel van product X.” Op drukke dagen liepen ze een halve marathon.

In onderstaande reportage zie je hoe dat in z’n werk ging:

,