,

Venetië had de plannen om entreegeld te vragen begin 2019 al aangekondigd. De burgemeester van de stad, Luigi Brugnaro, legde destijds uit dat van de 24 miljoen toeristen die Venetië elk jaar bezoeken, er maar tien miljoen in de stad zelf slapen.

Tegelijkertijd kost het volgens Brugnaro veel geld om Venetië schoon te maken en is het restaureren van monumenten duurder dan elders in Italië.

Druk paasweekend

Het plan werd door de coronacrisis op de lange baan geschoven. In het afgelopen paasweekend zou het aantal toeristen echter weer net zo hoog zijn geweest als vóór de pandemie.

De stad gaat daarom zes maanden op proef entreegeld vragen. Als het experiment succesvol is, gaat de maatregel vanaf begin volgend jaar definitief in. 

,

Volgens The Guardian spreekt burgemeester Brugnaro van een ‘moeilijk experiment’ dat nog nergens anders ter wereld wordt toegepast. Met een online boekingssysteem kunnen toeristen vanaf juni een bezoekje plannen.

Tussen 3 en 10 euro

Brugnaro schrijft op Twitter dat het boekingssysteem ‘de juiste weg is’ om het massatoerisme beter te managen. Afhankelijk van hoe druk het in de stad is, betalen toeristen tussen de 3 en 10 euro.

Venetië overweegt ook toegangspoortjes te installeren zodat bezoekers gecontroleerd kunnen worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here