NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 19 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Google ontkent te zijn gestopt met censureren militaire satellietbeelden Rusland 19 april 2022 09:20 19-04-22 09:20 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 30 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Google ontkent wijzigingen te hebben aangebracht in de manier waarop het bedrijf satellietbeelden van Rusland censureert, meldt The Verge. Maandag werd gesuggereerd dat de techgigant zou zijn gestopt met het verbergen van Russische militaire faciliteiten op Google Maps. Op forumsite Reddit en Twitter verschenen maandag een reeks foto’s waarop ogenschijnlijk militair materiaal van Russische troepen wordt getoond. Op de beelden zouden onder meer draagraketten en ballistische raketten te zien zijn.De personen die de foto’s deelden, beweren dat deze satellietbeelden voorheen waren afgeschermd op Google Maps. Daarmee werd eigenlijk gesuggereerd dat het bedrijf de beelden onlangs doelbewust openbaar had gemaakt.De techgigant beweert echter dat het helemaal niet nieuw is dat dit soort beelden openbaar zijn. “We hebben geen wijzigingen aangebracht in onze satellietbeelden in Rusland”, zegt een woordvoerder tegen The Verge. Hoewel de circulerende afbeeldingen waarschijnlijk legitiem zijn, waren ze volgens het bedrijf al lang voor het conflict in Oekraïne beschikbaar op Google Maps.Het is overigens niet ongewoon dat Google zijn kaarten van potentieel gevoelige gebieden, zoals militaire locaties, vervaagt. Dat doet de techgigant bijvoorbeeld bij satellietbeelden van luchtmachtbasis 705 van de Franse luchtmacht. Talloze andere militaire locaties zijn echter wel voor het publiek zichtbaar, zoals de Amerikaanse Nellis Air Force Base. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here