NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 17 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Moskou: 'Geen Oekraïense troepen meer in bewoond gebied Mariupol' 16 april 2022 21:06 16-04-22 21:06 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 103 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Russische ministerie van Defensie claimt Mariupol “geheel te hebben schoongeveegd”. Slechts enkele leden van het Azovbataljon, die zich hebben verschanst op een industrieel complex, houden nog stand maar zijn volledig afgesneden van de buitenwereld, zegt Moskou. Sinds het begin van de oorlog zouden er 23.367 Oekraïense soldaten en huurlingen zijn geëlimineerd. Volgens de Russische woordvoerder van Defensie Igor Konashenkov zijn er alleen in Mariupol, dat grotendeels in puin ligt, al vierduizend gesneuveld.Bijna vijftienhonderd militairen zouden zich tot dusver hebben overgegeven, maar bewijzen voor deze uitspraken leverde Konashenkov niet.Kyiv liet eerder al weten dat de situatie in Mariupol “erg moeilijk” is en de humanitaire crisis onverminderd groot is. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky dreigde zaterdagavond laat op een Oekraïense nieuwssite met terugtrekking uit het vredesoverleg met Rusland als de strijders die nog vastzitten in Mariupol en met wie nog wel contact is, worden geëxecuteerd.”Waar ze nu mee bezig zijn, dat kan een eind maken aan onderhandelingen in welke vorm dan ook. Er lopen daar manschappen rond die hen absoluut haten en ik denk niet dat ze hun levens zullen sparen”, zei Zelensky over het Azovbataljon. De Oekraïense president ging niet in op claims dat Mariupol zou zijn ingenomen. Het Russische ministerie van Defensie roept de resterende Oekraïense militairen in Mariupol op zondagochtend om 5.00 uur (Nederlandse tijd) hun wapens neer te leggen. Ze hebben dan tot 12.00 uur de tijd om zich over te geven. Doen ze dat, dan zullen hun levens gespaard blijven, meldt het Russische persbureau TASS. Zie ook: Wat is het Azovbataljon dat vecht in Mariupol en wat heeft Poetin aan de ruïnes? , Zie ook: Wat is het Azovbataljon dat vecht in Mariupol en wat heeft Poetin aan de ruïnes?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here