NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 16 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Dit zijn de beste ultrawidebeeldschermen die je kunt halen 16 april 2022 05:25 16-04-22 05:25 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 41 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Breedbeeld is allang niet meer de breedste optie: wie echt efficiënt wil werken of gamen, koopt een zogeheten ultrawide. Maar wat is de beste ultrawide die je op dit moment kunt halen? Dit is een ingekorte versie van een uitgebreide vergelijking van ultrawideschermen op BestGetest. Deze tests worden uitgevoerd in samenwerking met het testlab van Tweakers.Een ultrawide is een luxeproduct te noemen. Je haalt in feite twee schermen qua afmetingen, maar dan samengevoegd in één apparaat. Ze zien er vaak mooi uit en je kunt veel schermen naast elkaar openen. Daarnaast zijn games gaaf om te zien.Ook zijn er nadelen, zoals de afwijkende resolutie. Niet alle programma’s worden goed op een ultrawide getoond. Tevens is de schermkwaliteit vaak net een beetje minder dan de ‘normale’ 16:9-afmeting. De beste: LG 35WN75C De LG 35WN75C is anders dan de meeste LG-schermen. Hij is gebaseerd op een contrastrijk VA-paneel en ververst met honderd beeldjes per seconde. Dat is minder dan bij gamingschermen, maar meer dan bij normale displays.Door de toevoeging van FreeSync kun je er goed op gamen, omdat de ververssnelheid verandert op basis van wat je pc aankan. Zakelijk is het ook een topmonitor dankzij de toegevoegde USB-c-poort. De kleuren bevallen, maar de HDR-weergave niet. Ook zijn de horizontale kijkhoeken wat beperkt. Goed qua prijs: Viewsonic VA3456-MHDJ Er zijn weinig ultrawides met een goede resolutie voor een relatief laag bedrag te koop. De Viewsonic VA3456-MHDJ is wat dat betreft de beste optie: de voet is in hoogte verstelbaar, maar we missen wel een hub met USB-poorten. Het scherm zelf trekt daar gelukkig de aandacht van weg, met zijn ververssnelheid van 75 beeldjes per seconde en ondersteuning voor HDR.Ook de kleurweergave is fraai: de afwijkingen in kleur en grijstinten zijn veel lager dan bij duurdere alternatieven. Maar dan moet je wel bereid zijn om in te leveren op contrast. De kijkhoeken zijn ook niet super, wat meekijken op dit scherm lastig kan maken. Extra breed: LG 38WN95C De LG 38WN95C is vooral heel groot: met zijn 38 inch is het een flinke aanwezigheid in elk kantoor of elke woon- of slaapkamer.Het is een goede combinatie tussen een scherm voor op kantoor of om op te gamen, met onder andere een Thunderbolt-aansluiting, ondersteuning voor HDR en brede kijkhoeken. Ook bij dit model moet je het doen met minder contrast, maar de kleurafstelling is uitstekend. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , , , , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here