NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 15 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , NASA blaast test met maanraket voor de derde keer op laatste moment af 15 april 2022 11:52 15-04-22 11:52 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 57 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft donderdag voor de derde keer geprobeerd om haar Space Launch System-raket (SLS) van brandstof te voorzien. Opnieuw moest de test op het laatste moment worden afgeblazen, meldt SpaceNews. SLS moet de grootste en krachtigste raket ooit worden. In 2024 wil NASA er astronauten mee naar de maan brengen. De ruimtevaartorganisatie wil de raket op zijn vroegst dit voorjaar, met eventueel uitloop naar de zomer, voor het eerst lanceren. Er zijn dan nog geen astronauten aan boord, maar wel drie poppen met sensoren.De afgelopen weken vonden er zogenoemde wet dress rehearsals plaats. Dat is als het ware een generale repetitie, waarbij de raket niet echt wordt gelanceerd. De SLS zou worden volgetankt en vlak voordat de motoren zouden ontbranden, zou de stekker uit de lancering worden getrokken.De tests gingen echter niet van een leien dakje. De eerste keer was er een probleem met de mobiele draagraket. Een systeem dat ventilatoren gebruikt om schadelijke gassen buiten te houden werkte niet naar behoren. De tweede keer ging het mis omdat medewerkers een ventiel niet hadden opengedraaid.Ook de test van donderdag verliep niet volgens plan. Terwijl de raket werd volgeladen met brandstof, ontstond er een gevaarlijk lek. Daarbij kwam vloeibare waterstof vrij, waardoor er explosiegevaar ontstond. De test werd daarop afgebroken.Het is nog onduidelijk wanneer de ruimtevaartorganisatie een nieuwe poging gaat wagen. Ook is onbekend of de mislukte tests mogelijk voor vertraging van de lancering gaan zorgen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here