,

De van oorsprong Schotse Ogilvie presenteerde jarenlang televisieprogramma’s voor RTL Nederland, zoals het succesvolle Baby’s wil is wet, waarin hij aanvoelde wat baby’s wilden en dat aan hun ouders uitlegde. In 2008 kwamen daar ook theatershows bij.

Ruzie over verdeling inkomsten

De inkomsten uit die shows, die liepen tot in 2016, zouden tussen de presentator en het mediabedrijf worden verdeeld. Achteraf stelde Ogilvie door RTL Nederland te zijn benadeeld, omdat het mediabedrijf vóór de verdeling eerst alle kosten van de inkomsten had afgetrokken.

In 2018 oordeelde de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad al dat Ogilvie geen recht had op de miljoenen, maar slechts op ruim 113.000 euro aan commissies over de servicekosten op de tickets.

,

Tegen die uitspraak ging de presentator in hoger beroep. In het voorjaar van 2020 kwam het gerechtshof in Leeuwarden tot dezelfde conclusie, maar dat betrof nog een tussenvonnis.

Fluiten naar miljoenen

Uit een vandaag openbaar geworden uitspraak blijkt dat Ogilvie nu naar zijn miljoenenclaim kan fluiten. Het hof kwam niet terug op het tussenvonnis, en bekrachtigde daarmee twee dagen geleden de eerdere uitspraak van de rechtbank.

“We zijn blij dat er duidelijkheid is en dat de zaak is afgerond”, zegt woordvoerder Kim Koppenol van RTL Nederland. “Wel vinden we het jammer dat een succesvolle samenwerking eindigt in de rechtszaal. We wensen Derek veel succes.”

Maar volgens Ogilvies advocaat Marc de Boer komt er mogelijk toch een vervolg. “Natuurlijk komt deze uitspraak als een teleurstelling. Dit betekent echter zeker niet het einde van deze zaak. Derek en ik gaan nu bespreken welke vervolgstappen er genomen gaan worden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here