NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 13 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Oekraïne gebruikte in duizend gevallen gezichtsherkenning voor identificatie 13 april 2022 07:37 13-04-22 07:37 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 75 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Oekraïne heeft in meer dan duizend gevallen gebruikgemaakt van gezichtsherkenning om personen te identificeren tijdens de oorlog. Het land doet dit met technologie van het controversiële bedrijf Clearview AI, meldt BBC News woensdag. Clearview AI verzamelt afbeeldingen van sociale media om een grote database van gezichten te creëren. Het bedrijf uit New York kan met deze database de identiteit van personen vaststellen. Clearview AI zegt dat zijn database ruim drie miljard afbeeldingen van gezichten bevat.Het bedrijf kondigde vorige maand aan dat het zijn technologie aan de Oekraïense regering had gegeven. Het land zou het aanbod snel hebben aanvaard, zegt Clearview AI-oprichter Hoan Ton-That.”We zagen beelden van krijgsgevangenen en situaties waarin mensen vluchten. Dat deed ons beseffen dat dit mogelijk een technologie is die nuttig zou kunnen zijn voor identificatie en verificatie”, zegt hij.Volgens BBC News gebruikt Oekraïne de technologie om zowel levenden als doden te identificeren. Het komt regelmatig voor dat er lichamen worden gevonden, maar dat het de autoriteiten niet lukt om de identiteit van de persoon te achterhalen. Met de technologie lukt dat regelmatig wel.Clearview AI wordt als een controversieel bedrijf beschouwd. Onlangs gaf de Italiaanse privacywaakhond GPDP het bedrijf nog een boete van 20 miljoen euro. De manier waarop het gezichtsscanbedrijf data verzamelt is in strijd met de Europese wetgeving, oordeelde de toezichthouder. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here