NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 14 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Johnny de Mol wil strafrechtelijk onderzoek na beschuldigingen Shima Kaes 13 april 2022 18:06 13-04-22 18:06 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 109 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Johnny de Mol heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan na de aangifte van mishandeling door zijn ex Shima Kaes. De presentator wil dat de zaak voor de rechter komt, meldt zijn advocaat Peter Plasman woensdag. Kaes beschuldigt De Mol ervan dat hij haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld en deed hier in 2020 aangifte van. Onlangs verscheen een artikel in HP/De Tijd waaruit blijkt dat Kaes naast foto’s ook verslagen van een huisarts en de eerste hulp heeft. Ook zijn er getuigen geweest van de vermeende mishandeling.De Mol heeft de beschuldigingen altijd categorisch ontkend. Met een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de beschuldigingen aan zijn adres, die hij in het openbaar moet weerleggen.De presentator wil dat dit gebeurt “bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit”, aldus Plasman. De Mol ziet volgens hem de uitkomst van een strafzaak met vertrouwen tegemoet.Volgens Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes voor haar aangifte contact gelegd met zowel Johnny de Mol als zijn ouders, “om de familie tot een prestatie te bewegen – lees: betaling”. De Mol en zijn vader John de Mol deden daarop aangifte van een poging tot afdreiging, een juridische term voor chantage. ‘De Mol min of meer gegijzeld door acties Kaes’ Plasman zegt dat Kaes en haar team voortdurend de media opzoeken. De advocaat stelt dat zijn cliënt in zijn persoonlijk en maatschappelijk functioneren wordt beperkt. “Hij wordt door de acties van mevrouw Kaes en haar zaakwaarnemer min of meer gegijzeld.”De Mol heeft van meet af aan bij het OM aangedrongen op een snelle beslissing over zowel de aangifte van Kaes als die van hemzelf en zijn vader. Volgens Plasman heeft de officier van justitie toegezegd dat de beslissingen nog deze maand bekendgemaakt zullen worden.Als het OM geen gevolg geeft aan zijn verzoek tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging, dan zal De Mol bij het gerechtshof een beklagprocedure starten. Op die manier zou hij dan alsnog zijn eigen vervolging kunnen afdwingen, zegt Plasman. , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here