NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Geld Werk Ondernemen Auto , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 13 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , In paar weken bijna 900 Oekraïners aan de slag in Nederland, aantal groeit snel 13 april 2022 09:12 13-04-22 09:12 Laatste update: 26 minuten geleden Update: 26 minuten geleden 125 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , 888 Oekraïners zijn in de afgelopen weken begonnen met werken in Nederland. Dat blijkt uit de meldingen die het UWV heeft ontvangen. De instantie verwacht dat het aantal de komende dagen en weken nog flink groeit. Ter vergelijking: in de vijf jaren voorafgaand aan de Russische invasie is in totaal voor 860 Oekraïners een tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Vanwege de Russische inval in Oekraïne zijn veel mensen gevlucht naar onder meer Nederland en werkgevers staan te springen om ze in dienst te nemen. Voor 1 april moesten bedrijven daar nog een tewerkstellingsvergunning voor aanvragen, maar sinds het begin van deze maand is het voldoende om bij het UWV een melding te doen.Dinsdagavond stond de teller van het aantal meldingen op 888, meldt een woordvoerder. Maar er komen dagelijks veel nieuwe meldingen bij, die het UWV zo snel mogelijk probeert te verwerken. Maar doordat ze via de post binnenkomen, kost de verwerking best wat tijd.Op de Nederlandse arbeidsmarkt is sprake van een groot personeelstekort. Bedrijven zijn mede daardoor zeer happig op het in dienst nemen van Oekraïners. Bovendien zijn ze vaak goed opgeleid. ABN AMRO schatte eerder dat uiteindelijk tussen de 50.000 en 75.000 gevluchte Oekraïners in Nederland aan de slag gaan. Zie ook: Door personeelstekort is er volop werk voor Oekraïense vluchtelingen , Zie ook: Door personeelstekort is er volop werk voor Oekraïense vluchtelingen , Cryptovaluta 155521 Pensioen 50091 Sparen 37082 Belasting 12837

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here