NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 12 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Hackers probeerden elektriciteit in Oekraïne uit te schakelen 12 april 2022 15:07 12-04-22 15:07 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 44 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Russische hackers hebben vorige week geprobeerd een grote cyberaanval op het elektriciteitsnet van Oekraïne uit te voeren, meldt persbureau Bloomberg dinsdag. Volgens Oekraïense functionarissen en cybersecurityexperts gaat het om de hackersgroep Sandworm. De leden zouden eerder betrokken zijn geweest bij verschillende andere cyberaanvallen op Oekraïne, die aan Rusland worden toegeschreven.Deze keer zouden de hackers hebben geprobeerd malware te zetten op computers die hoogspanningsstations in Oekraïne besturen, heeft het Computer Emergency Response Team van Oekraïne (CERT-UA) gezegd. Daarmee zouden ze de computernetwerken van een energieleverancier kunnen overnemen om vervolgens de stroom uit de schakelen.De eerste aanval vond plaats in februari, de tweede aanval afgelopen vrijdag. Volgens het team hebben hackers vorige week geprobeerd elektrische stations te ontkoppelen. Experts wisten de aanvallen af te slaan.Om welke betrokken Oekraïense energieleverancier het gaat, is niet bekendgemaakt. Rusland ontkent steevast de beschuldiging dat het cyberaanvallen op Oekraïne uitvoert. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here