NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 11 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Adopties uit buitenland worden hervat, onder striktere voorwaarden 11 april 2022 14:04 11-04-22 14:04 Laatste update: 3 minuten geleden Update: 3 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De procedures voor adopties uit het buitenland worden de komende maanden weer hervat. Wel komen er striktere voorwaarden en komt de bemiddeling in handen van één overheidsorganisatie, schrijft minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer. In de toekomst zal het uitgangspunt zijn dat adoptie alleen mogelijk is bij kinderen voor wie “geen passende opvang voorhanden is in landen van herkomst”.Interlandelijke adopties zijn sinds februari vorig jaar opgeschort, naar aanleiding van een zeer kritisch rapport. Een commissie die naar het systeem tussen 1967 en 1997 keek, concludeerde dat er te veel misstanden hadden plaatsgevonden, en dat die nog steeds voorkomen.Het kabinet wil de samenwerking versterken met de landen waar kinderen kunnen worden geadopteerd, en ze ondersteunen om zelf de opvang mogelijk te maken. Als het landen lukt om zelf opvang te regelen, kan Nederland de samenwerking met dat land beëindigen. Dat kan ook als een land te weinig doet om zelf opvang te regelen.In de plaats van de vier organisaties die nu nog bemiddelen bij interlandelijke adopties, komt er één overheidsorganisatie. Het inrichten van het nieuwe systeem zal wel even duren, aldus het ministerie. Ook het opstarten van de procedures “zal een aantal maanden in beslag nemen”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here