NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 10 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Oekraïne zegt 500 verdachten van ruim 5.600 oorlogsmisdaden te onderzoeken 10 april 2022 15:33 10-04-22 15:33 Laatste update: 33 minuten geleden Update: 33 minuten geleden 28 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Oekraïne zegt onderzoek te doen naar vijfhonderd mensen wegens mogelijke betrokkenheid bij ruim 5.600 vermeende Russische oorlogsmisdaden in het land. Onder de verdachten bevinden zich ook de Russische president Vladimir Poetin en andere Russische politici, zei de Oekraïense hoofdaanklager Iryna Venediktova tegen Sky News. “Vladimir Poetin is de grootste oorlogsmisdadiger van de 21e eeuw”, stelt Venediktova. Als president geniet hij mogelijk immuniteit, maar die zal niet eeuwig duren, waarschuwde ze.Een van de zaken die Venediktova naar eigen zeggen onderzoekt, is de raketaanval vrijdag op het station van Kramatorsk. Daardoor kwamen meer dan vijftig mensen om het leven. Volgens Venediktova is er bewijs dat het station, dat vol evacués was, getroffen werd door een Russische raket.Ze wees er ook op dat alleen in Kyiv al 1.222 burgers zijn omgekomen en dat in de al wekenlang belegerde stad Mariupol 90 procent van de infrastructuur is verwoest. De getallen zijn niet onafhankelijk geverifieerd. “Wat we op de grond zien in alle regio’s van Oekraïne zijn oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid”, stelt Venediktova. 10Tientallen doden bij Russische raketaanval op station vol evacués Oekraïne verzamelt informatie over vermeende oorlogsmisdaden op website De Oekraïense regering spoort inwoners aan op een speciaal daarvoor gemaakte website informatie te verzamelen over vermeende oorlogsmisdaden die Rusland heeft begaan sinds de invasie van Oekraïne.Oekraïners kunnen op de webpagina hun eigen waarnemingen plaatsen en bewijs zoals foto’s of video’s bijvoegen.President Volodymyr Zelensky kondigde vorige week een “speciaal mechanisme” aan om oorlogsmisdadigers te vervolgen. Het Internationaal Strafhof in Den Haag doet eveneens onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne. Ontvang de Oekraïne-update VolgenWil je één keer per dag een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen ontvangen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here