Fase per fase

 1. Higuita wordt uit zijn lijden verlost. Bij Intermarché-Wanty-Gobert sleept de griepgolf aan, bij Bora-Hansgrohe stapt Sergio Higuita af. De Colombiaanse kampioen won onlangs nog de Ronde van Catalonië, maar was “geen 100 procent” bij de start van deze rittenkoers. Zijn team hoopte op verbetering, maar die kwam er niet. Higuita wordt nu toch een beetje gespaard voor de klimklassiekers.  . 11 uur 13.

  Higuita wordt uit zijn lijden verlost

  Bij Intermarché-Wanty-Gobert sleept de griepgolf aan, bij Bora-Hansgrohe stapt Sergio Higuita af. De Colombiaanse kampioen won onlangs nog de Ronde van Catalonië, maar was “geen 100 procent” bij de start van deze rittenkoers. Zijn team hoopte op verbetering, maar die kwam er niet. Higuita wordt nu toch een beetje gespaard voor de klimklassiekers. 

 2. 09 uur 06. Het zijn al slopende dagen geweest. Hopelijk herstel ik goed. Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl).

  Het zijn al slopende dagen geweest. Hopelijk herstel ik goed.
  Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl)

 3. 09 uur 06.

  De opdracht van vandaag.

 4. 09 uur 04. 5e rit in de Ronde van het Baskenland. Als de etappes van de voorbije dagen al zwaar waren, dan steekt de parcoursbouwer in de Ronde van het Baskenland vandaag nog een tandje bij. Met 164 kilometer is het traject iets korter, maar de renners moeten het ene klimmetje na het andere trotseren. Bovendien ligt het venijn misschien wel in de staart: de finish is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De slotkilometer is iets voor de explosieve types met een gemiddeld percentage van 8,8 % en een piek tot 16 %.  .

  5e rit in de Ronde van het Baskenland

  Als de etappes van de voorbije dagen al zwaar waren, dan steekt de parcoursbouwer in de Ronde van het Baskenland vandaag nog een tandje bij.

  Met 164 kilometer is het traject iets korter, maar de renners moeten het ene klimmetje na het andere trotseren.

  Bovendien ligt het venijn misschien wel in de staart: de finish is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

  De slotkilometer is iets voor de explosieve types met een gemiddeld percentage van 8,8 % en een piek tot 16 %. 

Ronde van het Baskenland
rit datum type rit start-finish totaal winnaar leider
1 Hondarribia – Hondarribia 7.5 km Roglic Roglic
2 Leiza – Viana 207.9 km Alaphilippe Roglic
3 Laudio – Amurrio 181.7 km Bilbao Roglic
4 Vitoria-Gasteiz – Zamudio 185.6 km Martínez Roglic
5 Zamudio – Mallabia 163.8 km
6 Eibar – Arrate 135.7 km

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here