Wedstrijdgegevens

Doelpunten:

  • 37′ De Caigny 0-1
  • 39′ Wullaert 0-2
  • 43′ De Caigny 0-3
  • 56′ Wullaert 0-4
  • 79′ Blom 0-5

Red Flames gaan na zoekende start op en over Albanië

De Red Flames begonnen bijzonder moeizaam aan de partij. Het balbezit was voor de Belgen, maar het tempo lag te laag. Gevolg: in de eerste 30 minuten kregen onze Flames geen combinaties in elkaar gebokst.

 

De beste kans kwam van Albanië. De Belgische defensie liet zich ringeloren na gevaarlijk balverlies van Laura Deloose. 

 

In de 37e minuut zette Tine De Caigny met een rake kopbal de 0-1 op het scorebord. Plots werd de kraan opengedraaid: 3 goals in 6 minuten. Tessa Wullaert maakte er 2 minuten later 0-2 van. Net voor de rust tikte opnieuw De Caigny de 0-3 binnen.

Albanese kaartenhuisje zakt helemaal in elkaar

Na de rust zochten de Belgen naar nog meer goals. Wullaert, die andermaal een sterke partij speelde,  nam een cadeau van de Albanese doelvrouw dankbaar aan en tikte het leer vlotjes binnen.

 

In het slotkwartier zakte Albanië helemaal door de hoeven. De fris ingevallen Jassina Blom kon zo de eindscore vastleggen. 

 

Dankzij deze overtuigende zege staan de Belgen nog steeds op die belangrijke 2e plaats in de poule. Leider Noorwegen, die vanavond won met 5-1, blijft met 3 punten voorsprong binnen handbereik. Dinsdag volgt tegen Kosovo de tweede WK-kwalificatiewedstrijd in de aprilcampagne. 

Serneels: “Trots dat we geduldig zijn gebleven”

  • Tessa Wullaert: “In België speelde Albanië veel hoger en konden we er makkelijk doorheen lopen. Dat was hier anders. We wisten wel dat ze dat niet konden blijven belopen.”
 
  • Tine De Caigny: “Het was moeilijk voetballen, want Albanië trok zich massaal terug op eigen helft. Het was even zoeken naar die eerste goal. Daarna liep het vlot. Dinsdag verwacht ik een zelfde soort wedstrijd tegen Kosovo.”
 
  • Ives Serneels (bondscoach): “We waren niet helemaal gestart zoals we hadden gehoopt, maar na de openingsgoal ging het beter. Ik ben er trots op dat we geduldig zijn gebleven en niet hebben geforceerd. Eenmaal de 0-1 viel, hebben we hen bij het nekvel gegrepen. In de 2e helft waren er nog enkele goeie acties. Ook de invalsters hebben zich getoond.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here