NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 08 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Overheidsdiensten VS en VK voorkwamen cyberaanval Russische staatshackers 07 april 2022 15:49 07-04-22 15:49 Laatste update: 13 uur geleden Update: 13 uur geleden 58 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Amerikaanse en Britse overheidsdiensten zeggen vorige maand een grote cyberaanval van Russische staatshackers te hebben voorkomen. Duizenden bedrijven hadden daar slachtoffer van kunnen worden. Een dag voor de Russische invasie in Oekraïne hadden de Verenigde Staten en Groot-Brittannië al gewaarschuwd dat Rusland een nieuw en gevaarlijk digitaal wapen had. Die malware werd Cyclops Blink genoemd.De schadelijke software kaapte apparaten die computernetwerken moeten beveiligen. Via die apparaten kregen de hackers toegang tot de netwerken.Cyclops Blink zou zijn gemaakt om apparaten aan te vallen die door ASUS en WatchGuard worden gebruikt. Na de waarschuwing stuurden de fabrikanten software-updates om de malware te verwijderen. Veel gebruikers voerden de updates door, maar lang niet iedereen deed dat en daardoor bleven veel apparaten besmet. Alsnog updaten Daarom mochten de Verenigde Staten en Groot-Brittannië van een Amerikaanse rechter de niet-gerepareerde apparaten opschonen, zonder medeweten van de gebruikers. De schadelijke software werd verwijderd en de instellingen werden aangepast om toegang te voorkomen.De systemen zelf zijn nog wel besmet, maar Rusland zou daar op dit moment niets mee kunnen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie roept gebruikers die dat nog niet hebben gedaan op om de software op hun beveiligingsapparaten te updaten.De systemen zouden zijn besmet door een hackersgroep die Sandworm of Voodoo Bear wordt genoemd. De hackers zouden in dienst zijn van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here