NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 07 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Dit zijn de vier bekendste hackersgroepen van dit moment 07 april 2022 05:30 07-04-22 05:30 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 17 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Hackers hebben in de afgelopen maanden talloze cyberaanvallen uitgevoerd, op bijvoorbeeld techbedrijven en de Russische overheid. Dit zijn op dit moment de vier bekendste groepen. Anonymous Voor veel mensen is dit waarschijnlijk het bekendste hackerscollectief. Anonymous bestaat vermoedelijk al sinds 2003 en is een internationale groep hackers. Ze voeren regelmatig digitale aanvallen uit op overheden, noemen zichzelf activisten en staan bekend om hun maskers.Onlangs zou Anonymous de Russische overheid hebben gehackt, waardoor onder meer de website van het Russische ministerie van Defensie dagenlang uit de lucht was. Dit deden de hackers uit protest tegen de oorlog met Oekraïne. Eerder werden computersystemen van de Verenigde Staten en China onder vuur genomen. Zie ook: Hackersgroep Anonymous claimt Russische centrale bank gehackt te hebben REvil REvil is een Russisch hackerscollectief. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor tal van grootschalige ransomwareaanvallen.Daaronder zijn een cyberaanval op JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, en een aanval die het grootste oliepijpleidingbedrijf van de Verenigde Staten platlegde. Daarnaast zat de groep achter een hack bij Kaseya, een bedrijf dat softwarepakketten levert aan bedrijven over de hele wereld.De Amerikaanse autoriteiten hebben de groep in oktober zelf gehackt en vervolgens offline gehaald. Daarna zijn zeker zeventien personen aangehouden omdat ze deel zouden hebben uitgemaakt van de groep. Of er nog overgebleven hackers zijn en onder welke naam zij opereren, is niet duidelijk. Zie ook: Leden van hackergroep REvil opgepakt bij speciale operatie in Rusland Lapsus$ Dit hackerscollectief lijkt voornamelijk te opereren vanuit Zuid-Amerika. De groep dook eind vorig jaar op en richtte zich in eerste instantie op Portugeestalige doelwitten, waaronder het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid en het Portugese mediabedrijf Impresa.In februari heeft Lapsus$ zijn focus verlegd naar grote techbedrijven. De hackers hebben inmiddels ingebroken bij onder meer softwaremaker Okta en techbedrijf Microsoft. Ook Samsung en chipfabrikant NVIDIA zijn door het collectief gehackt.Wat Lapsus$ bijzonder maakt, is dat het collectief geen gebruik maakt van ransomware om instanties en bedrijven te hacken, schrijft Wired. De groep heeft tot nu toe alleen phishing als tactiek gebruikt. Zie ook: Dit is Lapsus$, de hackgroep die inbreekt bij grote techbedrijven Fancy Bear Fancy Bear is een Russische hackersgroep die in verband wordt gebracht met het Kremlin. Volgens verschillende cybersecuritybedrijven wordt het collectief gesponsord door de Russische overheid. De hackers richten zich voornamelijk op regeringsorganisaties, militaire organisaties en veiligheidsorganisaties.De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor cyberaanvallen op onder meer het Duitse en Noorse parlement, het Witte Huis en de NAVO. De hackers zijn bekend van het hacken van e-mails om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , Zie ook: Hackersgroep Anonymous claimt Russische centrale bank gehackt te hebben , Zie ook: Leden van hackergroep REvil opgepakt bij speciale operatie in Rusland , Zie ook: Dit is Lapsus$, de hackgroep die inbreekt bij grote techbedrijven , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here