NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 06 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Groep achter ransomwareaanval op woningcorporaties zet gestolen data online 06 april 2022 16:45 06-04-22 16:45 Laatste update: 17 minuten geleden Update: 17 minuten geleden 34 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De criminelen die eind maart acht woningcorporaties met ransomware aanvielen, hebben een deel van de gestolen data gepubliceerd. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat het gaat om duizenden bestanden met privégegevens van klanten, zoals kopieën van identiteitsbewijzen. De gegevens zijn gepubliceerd op het darkweb, het afgeschermde deel van het internet. In totaal zou er 200 GB aan bestanden zijn gestolen en is 8 GB daarvan nu gedeeld.De informatie komt van acht woningcorporaties die samen verantwoordelijk zijn voor meer dan 75.000 woningen en privégegevens van klanten. Ze maakten eerder al bekend melding te hebben gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het gaat om de corporaties Alwel (Roosendaal), Brederode Wonen (Bloemendaal), Laurentius (Breda), l’esceaut (Vlissingen), Trivire (Dordrecht), QuaWonen (Krimperwaard), De Woningstichting (Wageningen) en Zayaz (‘s-Hertogenbosch).Criminele hackers van de Russische groep Conti gijzelden het computersysteem van ICT-bedrijf The Sourcing Company. De woningcorporaties zijn klanten van dit bedrijf. In de gepubliceerde data zijn onder meer kopieën van paspoorten en rijbewijzen te vinden. Die kunnen bijvoorbeeld worden misbruikt om identiteitsfraude te plegen.RTL Nieuws schrijft dat onder meer kopieën van paspoorten en bankgegevens van huurders zijn gelekt. Deze gegevens kunnen worden misbruikt voor phishingaanvallen of identiteitsfraude.De acht getroffen woningcorporaties lieten dinsdag in een verklaring weten geen losgeld aan de criminele hackers te gaan betalen. Er loopt nog een onderzoek naar welke gegevens precies zijn gestolen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here