NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 03 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Twee Britse tieners aangeklaagd voor rol in hackgroep Lapsus$ 01 april 2022 14:01 01-04-22 14:01 Laatste update: 2 dagen, 1 uur geleden Update: 2 dagen, 1 uur geleden 41 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Twee van de zeven Britse tieners die vorige week zijn opgepakt in het Verenigd Koninkrijk omdat ze mogelijk connecties hebben met hackgroep Lapsus$ zijn aangeklaagd. Lapsus$ hackte onder meer Microsoft en NVDIA. De twee tieners, van zestien en zeventien jaar oud, moeten vrijdag voor de rechtbank in Londen verschijnen, schrijft BBC News. De twee jongens zitten nog steeds vast, schrijft het medium. Volgens een lokale politieagent met wie BBC News sprak, zijn beide jongens voor verschillende zaken aangeklaagd die verband houden met het op een illegale wijze verkrijgen van toegang tot computers.Lapsus$, de groep waarvoor de verdachten zouden hebben gewerkt, voerde recentelijk hacks uit op grote techbedrijven. Het laatste slachtoffer was Microsoft, waarbij stukken software van zoekmachine Bing en spraakassistent Cortana zijn buitgemaakt. Ook kwam twee weken geleden naar buiten dat de groep een aanval heeft uitgevoerd op authenticatiesoftwareleverancier Okta, een bedrijf dat diensten levert aan Apple en Amazon.BBC News schreef vorige week met de vader van een van de tieners gesproken te hebben. De jongen zou het meesterbrein achter de hackgroep zijn. De man was niet op de hoogte van de mogelijke daden van zijn zoon. “Tot voor kort had ik hier nog nooit van gehoord. Hij heeft nooit over hacken gesproken, maar hij is erg goed met computers en brengt veel tijd achter de computer door”, zei de vader tegen BBC News.In een Telegram-groep van de hackgroep, die volgens BBC News wordt gevolgd door meer dan 45.000 mensen, zouden hackers van Lapsus$ vorige week rond de tijd van de arrestaties hebben geschreven dat sommige leden van de groep momenteel “op vakantie” zijn. Daarmee lijken ze te doelen op de opgepakte jongeren. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here