Iga Swiatek neemt op maandag het kroontje van nummer 1 van de wereld over van Ashleigh Barty, die verrassend een punt achter haar carrière zette. Maar de Poolse maakt duidelijk dat ze niet onverdiend op de troon komt te zitten.

 

Na de WTA-toernooien van Doha en Indian Wells heeft Swiatek ook het prestigieuze WTA-toernooi van Miami gewonnen. Voormalig nummer 1 van de wereld Naomi Osaka bood stevig weerwerk in het begin van de finale, maar één break volstond voor Swiatek om het laken naar zich toe te trekken.

 

De Poolse, die in 2020 nog triomfeerde op Roland Garros, won 7 spelletjes na elkaar en verovert zo al haar 3e WTA 1.000-toernooi op rij. Alleen Serena Williams en Caroline Wozniacki slaagden er eerder in om in één seizoen drie van de hoogst aangeschreven toernooien te winnen.

 

Met haar 17e zege op rij is Swiatek ook pas de 4e vrouw die de Sunshine Double op haar palmares zet. Alleen Steffie Graf, Kim Clijsters en Victoria Azarenka konden Indian Wells en Miami na elkaar winnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here