NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 01 april 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Softwarefout bij Facebook leidde mogelijk tot verspreiding van misinformatie 01 april 2022 06:59 01-04-22 06:59 Laatste update: 27 minuten geleden Update: 27 minuten geleden 8 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Door een softwarefout bij Facebook werden maandenlang volgens het bedrijf misleidende en problematische berichten weergegeven in de tijdlijn van gebruikers, terwijl deze eigenlijk verborgen moesten blijven. Dat blijkt uit een intern document van het Amerikaanse techbedrijf dat is ingezien door The Verge. Het softwareprobleem duurde van oktober 2021 tot afgelopen 11 maart. Een probleem met het algoritme zorgde ervoor dat berichtgeving die door onafhankelijke factcheckers als “twijfelachtig” was bestempeld, alsnog op grote schaal werd verspreid naar gebruikers.Verder zouden berichten met naaktheid en geweld door de fout ook zijn verspreid, terwijl deze berichten normaal gesproken weggehaald worden door het bedrijf. Ook berichten van Russische staatsmedia, waarvan Facebook had beloofd dat ze na de Russische invasie van Oekraïne van het platform zouden verdwijnen, werden door de softwarefout alsnog geplaatst op de tijdlijn van gebruikers.Volgens The Verge maakten medewerkers van Facebook middels een intern rapport melding van de bug, die werd omschreven als “een enorme fout in de rangschikking van berichten.” Het aantal weergaven van de berichten zou wereldwijd met 30 procent gestegen zijn. Technici konden het probleem met het algoritme maandenlang niet onder controle krijgen. Een woordvoerder van Meta, het moederbedrijf van Facebook, zei tegen het Franse persbureau AFP dat de fout in de software “enorm overdreven” is door de Amerikaanse techwebsite. Slechts een klein aantal gebruikers zou zijn blootgesteld aan de misleidende berichten. “Dit had geen betekenisvolle of langdurige impact”, aldus de woordvoerder. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here