NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekra├»ne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 30 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Facebook-moederbedrijf zou bedrijf betaald hebben voor campagne tegen TikTok 30 maart 2022 18:12 30-03-22 18:12 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 13 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Meta, het moederbedrijf van Facebook en WhatsApp, zou een bedrijf betaald hebben om videoplatform TikTok in een slecht daglicht te zetten. Dat schrijft The Washington Post, dat interne mails in handen kreeg van het bedrijf dat de campagne uitvoerde. Consultantbureau Targeted Victory zou de klus voor Meta hebben uitgevoerd, schrijft de krant. De publieke opinie in de Verenigde Staten moest door de campagne tegen TikTok gekeerd worden.Het consultantbureau kreeg van Meta de opdracht om een campagne op te zetten die mensen ervan moest overtuigen dat TikTok een gevaar voor kinderen is. Dat deed het bedrijf door opiniestukken en ingezonden brieven te plaatsen in lokale en regionale kranten. In mails is volgens The Washington Post te lezen dat Targeted Victory “het bericht moet verspreiden dat, terwijl iedereen kritiek heeft op Meta, TikTok het echte gevaar is, zeker omdat het om een buitenlandse app gaat die zeer populair is bij tieners”.Verder zocht het bedrijf naar verhalen over gevaarlijke trends op TikTok en werd tegen TikTok gelobbyd bij lokale politici. Als het Chinese bedrijf negatief in het nieuws kwam, dan was het volgens de krant de taak van Targeted Victory om het verhaal op te blazen via sociale media.Targeted Victory zegt in een reactie hierop tegenover The Washington Post dat het “trots is op het geleverde werk”. Verder wil het bedrijf niet ingaan op de kwestie. Een woordvoerder van TikTok zegt dat het bedrijf zich “zorgen maakt” over de negatieve berichtgeving.Andy Stone, de woordvoerder van Meta, verdedigt de campagne tegenover de krant. “Wij geloven dat alle platformen, inclusief TikTok, nauwkeurig in de gaten gehouden moeten worden.” , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here