NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 29 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , SpaceX stopt voorlopig met maken van nieuwe Crew Dragon-capsules 29 maart 2022 07:17 29-03-22 07:17 Laatste update: 35 minuten geleden Update: 35 minuten geleden 10 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Ruimtevaartbedrijf SpaceX stopt voor onbepaalde tijd met de productie van nieuwe Crew Dragon-capsules, waarmee astronauten van en naar het internationale ruimtestation ISS worden vervoerd. Dat zegt SpaceX-topvrouw Gwynne Shotwell maandag tegen Reuters. SpaceX werkt op dit moment aan zijn vierde Crew Dragon-capsule. Dat zal voorlopig de laatste worden. Het bedrijf houdt de capsules in gebruik, maar denkt aan vier genoeg te hebben. Nadat de Crew Dragon-capsules zijn ingezet, worden ze hergebruikt voor nieuwe vluchten.”We bouwen onze laatste capsule, maar we blijven wel onderdelen ontwikkelen”, zegt Shotwell. Na elke vlucht worden beschadigde onderdelen van de capsules vervangen, zodat ze klaar zijn voor een nieuwe lancering.De Crew Dragon werd aanvankelijk gemaakt voor het Commercial Crew Program van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Dat was een initiatief voor commerciële bedrijven om astronauten van en naar het ISS te vervoeren. Als onderdeel van het programma bracht SpaceX met de Crew Dragon vier groepen astronauten naar het ISS.In de toekomst zal SpaceX nog veel vaker astronauten of ruimtetoeristen met de Crew Dragons vervoeren. Zo vertrekt volgende week een groep van vier particuliere astronauten met een Crew Dragon naar het ISS, die daar tien dagen zal verblijven.Het is niet bekend of SpaceX later alsnog meer Crew Dragon-capsules zal bouwen. Die optie wordt door Shotwell opengehouden. Het bedrijf stopt op het moment veel geld in de bouw van zijn nieuwe Starship-raket, die bedoeld is om mensen uiteindelijk naar de maan en Mars te brengen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here