NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 28 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kleinste aantal coronapatiënten op intensive care sinds afgelopen oktober 28 maart 2022 16:13 28-03-22 16:13 Laatste update: 53 minuten geleden Update: 53 minuten geleden 111 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Volgens de nieuwste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) liggen maandag 135 patiënten met COVID-19 op de Nederlandse intensivecareafdelingen. Dat zijn er 20 minder dan een dag eerder en betekent het kleinste aantal sinds afgelopen oktober. Op verpleegafdelingen is het aantal coronapatiënten wel toegenomen. Per saldo kwamen er in de afgelopen 24 uur 140 patiënten bij. Het totale aantal COVID-19-patiënten op verpleegafdelingen komt daarmee op 2.051. Dit cijfer schommelt nu zo’n twee weken rond de 2.000.LCPS maakt in de cijfers geen onderscheid tussen mensen die zo ziek zijn van een corona-infectie dat ze in het ziekenhuis belanden en patiënten die om een andere reden waren opgenomen en toen positief testten op het virus. Beide groepen moeten geïsoleerd van anderen worden verzorgd, dus de druk op de zorg is gelijk, redeneert het centrum.Van de omikronvariant van het virus, die al maanden dominant is, was al langer bekend dat die mensen over het algemeen een stuk minder ziek maakt dan de deltavariant die daarvoor de overhand had. Sommige mensen belanden na infectie toch in het ziekenhuis, maar ic-opnames komen minder vaak voor.Ook het aantal positieve tests beweegt zich in dalende lijn. Het RIVM heeft tussen zondag- en maandagochtend melding gekregen van 21.504 coronabesmettingen. Dat is het kleinste aantal op een maandag sinds begin januari, vlak voordat de omikrongolf begon.Het weekgemiddelde daalt daarmee naar 33.172 positieve tests per dag. Zondag lag dit aantal op 34.653. Sinds vrijdag 11 maart daalt het weekgemiddelde. Toen ging het nog om 69.191 positieve tests per dag. Zie ook: We stoppen met dagelijkse cijfers, maar niet met corona , Zie ook: We stoppen met dagelijkse cijfers, maar niet met corona

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here