NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 28 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kaspersky op Amerikaanse lijst van bedrijven die nationale dreiging vormen 28 maart 2022 11:45 28-03-22 11:45 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 72 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Amerikaanse toezichthouder FCC heeft het Russische cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab op de lijst van bedrijven gezet die “een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid” vormen. Dat blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Het is voor het eerst dat een Russisch bedrijf op die lijst terechtkomt. Bedrijven in de Verenigde Staten mogen geen zaken doen met bedrijven die op de zwarte lijst staan. Zo mogen ze geen producten en diensten meer van Kaspersky afnemen.Op de lijst staan veel Chinese bedrijven. Sinds vrijdag zijn ook China Telecom en China Mobile International USA aan de lijst toegevoegd. “Deze toevoegingen op de lijst zullen ons helpen om onze netwerken beter te beveiligen tegen bedreigingen van Chinese en Russische organisaties”, zegt FCC-bestuurder Jessica Rosenworcel. De bedrijven worden verdacht van spionage voor de Chinese en de Russische staat en kunnen “het belang van de VS schaden”.Kaspersky zegt in een reactie op de beslissing van de toezichthouder dat het een politiek besluit is, vanwege de Russische inval in Oekraïne. “We blijven bereid om met Amerikaanse overheidsinstanties samen te werken om hun bezorgdheden weg te nemen”, meldt Kaspersky.Eerder deze maand werden Duitse bedrijven door de overheid gewaarschuwd voor het gebruik van producten van Kaspersky, vanwege een verhoogd risico op cyberaanvallen vanuit Rusland. In Nederland is software van Kaspersky sinds 2018 uitgefaseerd bij overheidsorganisaties. Dat gebeurde nadat toenmalig minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei dat het bedrijf de antivirusprogramma’s zou kunnen gebruiken voor Russische spionage.Of daar concrete aanwijzingen voor waren, is niet bekend. Kaspersky zegt integer te werken en daarvoor ook aanpassingen in de software te hebben gemaakt. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here