NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 24 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Italië loopt WK in Qatar mis door dramatische nederlaag tegen Noord-Macedonië 24 maart 2022 22:41 24-03-22 22:41 Laatste update: 3 minuten geleden Update: 3 minuten geleden 20 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Italië ontbreekt eind dit jaar op het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini domineerde in de halve finale van de play-offs tegen Noord-Macedonië, maar ging door een treffer in blessuretijd op dramatische wijze ten onder in Palermo. Aleksandar Trajkovski schoot Noord-Macedonië in de 92e minuut naar een historische zege. Het is het tweede WK op rij dat Italië aan zich voorbij moet laten gaan, want ‘La Squadra Azzurra’ plaatste zich ook niet voor het WK 2018 in Rusland.Gezien het spelbeeld is het een klein wonder dat Italië zich niet voor de finale van de play-offs wist te plaatsen. De Europees kampioen domineerde en kreeg legio kansen in Stadio Renzo Barbera, maar slaagde er maar niet in te scoren tegen het stugge Noord-Macedonië.De grootste kans was er na een half uur door geklungel van doelman Stole Dimitrievski, die de bal zomaar in de voeten van Domenico Berardi speelde. Het schot van de aanvaller richting het praktisch lege doel was te zacht, waardoor Dimitrievski zijn fout kon herstellen.Na rust was Noord-Macedonië wederom veroordeeld tot verdedigen, maar het vizier bij Italië stond niet op scherp. De wedstrijd leek uit te draaien op een verlenging, maar Trajkovski dompelde de Italianen met een verrassend schot in blessuretijd in rouw en werd bedolven onder euforische ploeggenoten.Noord-Macedonië deed nog nooit (als onafhankelijk land) mee aan een WK. De ‘Rode Leeuwen’ debuteerden afgelopen zomer op het EK, maar eindigden puntloos onderaan in een groep met Nederland, Oostenrijk en Oekraïne. In de finale van de play-offs wacht een krachtmeting met Portugal, dat een 3-1-overwinning op Turkije boekte. De winnaar van de finale plaatst zich voor het WK. Portugal komt met schrik vrij tegen Turkije Portugal, met Cristiano Ronaldo in de basis, zat al vrij snel op rozen tegen het Turkije van Feyenoord-middenvelder Orkun Kökçü. Otavio werkte na een kwartier van dichtbij binnen in de rebound nadat een afstandsschot op de paal was beland.Turkije reageerde goed op de snelle tegentreffer en kreeg diverse mogelijkheden op de 1-1. Zo moest keeper Diogo Costa zich strekken na een schot van Kökçü. De intenties van Turkije werden niet beloond met een doelpunt. Sterker: Portugal slaagde erin de marge al voor rust naar twee te vergroten. Diogo Jota verraste keeper Ugurcan Çakir met een kopbal in de korte hoek.Het play-offduel leek gespeeld, maar in de tweede helft werd het toch weer spannend na een fraaie Turkse aanval. Met een mooie één-twee ontsnapte routinier Burak Yilmaz aan de verdedigers van Portugal en kon hij doelman Costa passeren. Portugal mocht van geluk spreken dat het daar bij bleef.José Fonte veroorzaakte in de slotfase een penalty door Enes Ünal (ex-FC Twente) in plaats van de bal te raken – scheidsrechter Daniel Siebert wees naar de stip na ingrijpen van de VAR – maar Yilmaz schoot van 11 meter wild over en kon zijn land geen verlenging bezorgen. Matheus Nunes maakte er in extremis zelfs nog 3-1 van.Het is het vijfde WK op rij dat Turkije aan zich voorbij moet laten gaan. De Turken waren er in 2002 voor het laatst bij, toen het mondiale eindtoernooi in Zuid-Korea en Japan werd gehouden. Turkije eindigde toen als derde. In de kwalificatiepoule voor het WK in Qatar eindigde Turkije als tweede achter het Nederlands elftal. , GP-spel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here