Net zoals gisteren moest er opnieuw heel wat geklommen worden in de Coppi e Bartali. De aankomst in Langiano beloofde veel lekkers voor de punchers, al lag het venijn vooral in de vier plaatselijke ronden daarvoor, met telkens een beklimming van de Roncofreddo (3e cat.) en zijn venijnige uitloper naar Bivio Monteleone.

 

Die plaatselijke rondes inspireerden ene Mathieu van der Poel om de koers hard te maken. De Nederlander toonde zich enkele malen, maar de Ineos Grenadiers legden er in het peloton aardig de pees op en lieten niet begaan.

 

Op de laatste beklimming van de Roncofreddo was de jonge Erik Fetter, een Hongaar uit de stal van Alberto Contador, de eerste die een poging waagde. Ineos bleef controleren en op enkele kilometers van de top koos kopman Hayter zijn moment gekozen.

 

De jonge Brit sloeg een kloof, maar met de top van Bivio Monteleone in zicht waaide hij terug. Ondertussen was de schade in de groep der favorieten groot: Van der Poel moest de tol voor zijn aanvalslust betalen, ook Geraint Thomas moest passen.

 

In de hellende slotkilometer probeerde Andres Ardila de rest nog te verrassen, maar Ineos-loods Ben Tulett zette Hayter perfect af en de jonge Brit sprintte naar de dagzege, kleppers als Ulissi en Hirschi kwamen tekort. Hayters ploegmaat Eddie Dunbar, gisteren tweede, is de nieuwe leider.

Hayter was de snelste in Longiano:

Rituitslag Coppi e BartaliRituitslag Coppi e Bartali

    naam resultaat
1 Ethan Hayter 166 km in 4u11'46″
2 Matteo Sobrero allen zelfde tijd
3 Ben Tulett
4 Nicola Conci
5 Natnael Tesfazion
6 Diego Ulissi
7 Marc Hirschi
8 Cian Uijtdebroeks
9 Gianluca Brambilla
10 Floris De Tier

Fase per fase

 1. 16 uur 31. Tulett is uiteindelijk nog derde geworden. Conci en Tesfatsion vervolledigen de top vijf. Cian Uijdebroeks bolt als 8e over de streep, knap van de neoprof. Floris De Tier is tiende. .

  Tulett is uiteindelijk nog derde geworden. Conci en Tesfatsion vervolledigen de top vijf. Cian Uijdebroeks bolt als 8e over de streep, knap van de neoprof. Floris De Tier is tiende.

 2. 16 uur 27. Hayter wint! Met dank aan uitstekend voorbereidingswerk van ploegmaat Tulett is het Hayter die het afmaakt! Hij is de snelste in Longiano, voor Sobrero. .

  Hayter wint!

  Met dank aan uitstekend voorbereidingswerk van ploegmaat Tulett is het Hayter die het afmaakt! Hij is de snelste in Longiano, voor Sobrero.

 3. 16 uur 26. Ulissi en Hayter zitten klaar. Gaan zij het uitvechten onder mekaar? .

  Ulissi en Hayter zitten klaar. Gaan zij het uitvechten onder mekaar?

 4. 16 uur 25. De groep der favorieten sluipt dichterbij. Dunbar – virtueel in leiderstrui – hangt er nog net aan. .

  De groep der favorieten sluipt dichterbij. Dunbar – virtueel in leiderstrui – hangt er nog net aan.

 5. Laatste km. Ardila (Team UAE) gaat als een wildeman tekeer en slaat een kloof. Wat doet de rest? . 16 uur 24.

  Laatste km.

  Ardila (Team UAE) gaat als een wildeman tekeer en slaat een kloof. Wat doet de rest?

 6. Longiano. De groep der favorieten begint aan de hellende slotkilometer. Wie triomfeert in Longiano? . 16 uur 23.

  Longiano

  De groep der favorieten begint aan de hellende slotkilometer. Wie triomfeert in Longiano?

 7. 16 uur 21. Van der Poel sluit opnieuw aan. Vooraan kiest Ardila het hazenpad, maar zijn poging strandt al snel. Van der Poel leek in gezelschap van Thomas terug te komen aansluiten, maar de versnellingen vooraan houden de kloof in stand. De slotklim nadert! .

  Van der Poel sluit opnieuw aan

  Vooraan kiest Ardila het hazenpad, maar zijn poging strandt al snel. Van der Poel leek in gezelschap van Thomas terug te komen aansluiten, maar de versnellingen vooraan houden de kloof in stand. De slotklim nadert!

 8. 16 uur 19. Van der Poel moet zich als een steen naar beneden werpen, wil hij straks nog kunnen meebikkelen om de dagzege. De voortekenen waren daarnet wel niet echt positief, de achterstand op Hayter en co bedraagt nog 15 seconden. .

  Van der Poel moet zich als een steen naar beneden werpen, wil hij straks nog kunnen meebikkelen om de dagzege. De voortekenen waren daarnet wel niet echt positief, de achterstand op Hayter en co bedraagt nog 15 seconden.

 9. 16 uur 16. Ook Geraint Thomas moet de rol lossen, met de top van de klim in Bivio Monteleone in zicht. Bij Ineos ligt de druk op die manier op de jonge schouders van Hayter, maar heeft die na zijn cartouche van daarnet nog voldoende in de tank? .

  Ook Geraint Thomas moet de rol lossen, met de top van de klim in Bivio Monteleone in zicht. Bij Ineos ligt de druk op die manier op de jonge schouders van Hayter, maar heeft die na zijn cartouche van daarnet nog voldoende in de tank?

 10. 16 uur 13. Van der Poel in de problemen. De wedstrijdradio meldt plots dat Van der Poel afgehaakt is in de groep der favorieten. Het is niet helemaal duidelijk of de Nederlander pech had of gewoon de rol heeft moeten lossen. Hayter is ondertussen bijna boven. .

  Van der Poel in de problemen

  De wedstrijdradio meldt plots dat Van der Poel afgehaakt is in de groep der favorieten. Het is niet helemaal duidelijk of de Nederlander pech had of gewoon de rol heeft moeten lossen. Hayter is ondertussen bijna boven.

 11. 16 uur 11. Hayter begon dit jaar uitstekend in de Algarve, met een vierde plek in het eindklassement, maar daarna werd het allemaal wat wisselvallig bij de talentvolle Brit. Gisteren was hij al derde hier in Italië, komt er vandaag een eerste seizoenszege aan? .

  Hayter begon dit jaar uitstekend in de Algarve, met een vierde plek in het eindklassement, maar daarna werd het allemaal wat wisselvallig bij de talentvolle Brit. Gisteren was hij al derde hier in Italië, komt er vandaag een eerste seizoenszege aan?

 12. 16 uur 05. Hayter wacht niet. Vlak voor de top van de laatste helling spring Hayter weg. De Brit, nochtans snel aan de streep, wacht de eindsprint dus niet af, maar het peloton is niet ver. .

  Hayter wacht niet

  Vlak voor de top van de laatste helling spring Hayter weg. De Brit, nochtans snel aan de streep, wacht de eindsprint dus niet af, maar het peloton is niet ver.

 13. 16 uur 04. Laatste beklimming van de dag. De klim richting Monteleone begint. .

  Laatste beklimming van de dag

  De klim richting Monteleone begint.

 14. 16 uur 02. Erik Fetter (EOK) heeft tien seconden voorsprong genomen in de afdaling. .

  Erik Fetter (EOK) heeft tien seconden voorsprong genomen in de afdaling.

 15. 16 uur 01. Aanval Fetter. Aanval van een renner van het Eolo-Kometa Cycling Team, Erik Fetter. Hij neemt een voorsprong van 11 seconden. .

  Aanval Fetter

  Aanval van een renner van het Eolo-Kometa Cycling Team, Erik Fetter. Hij neemt een voorsprong van 11 seconden.

 16. 15 uur 50. 1 km voor de laatste passage aan de finishlijn. Het peloton blijft nog steeds compact. .

  1 km voor de laatste passage aan de finishlijn. Het peloton blijft nog steeds compact.

 17. 15 uur 48. 5 km voor de laatste passage aan de finishlijn. Het peloton blijft compact. .

  5 km voor de laatste passage aan de finishlijn. Het peloton blijft compact.

rit datum type rit start-finish totaal winnaar leider
1 /> Riccione – Riccione 165 km Mauro Schmid Mauro Schmid
2 /> Riccione – Longiano 166 km Ethan Hayter Eddie Dunbar
3 /> San Marino – San Marino 147 km
4 /> Montecatini – Montecatini 159 km
5 /> Casalguidi – Cantagrillo 160 km

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here