NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 23 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Italië onderzoekt of luxejacht aan Poetin toebehoort 23 maart 2022 00:50 23-03-22 00:50 Laatste update: 17 minuten geleden Update: 17 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Italiaanse autoriteiten onderzoeken een luxejacht dat mogelijk het bezit is van de Russische president Vladimir Poetin. De 140 meter lange Scheherazade ligt in de haven van Marina di Carrara in de regio Toscane. The New York Times en het team rond de veroordeelde Russische oppositieleider Alexei Navalny brengen het schip in verband met Poetin. De Italiaanse financiële opsporingsdienst vergelijkt nu informatie uit databases en handelsregisters om te kijken of die beweringen kloppen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Ontvang de Oekraïne-update VolgenWil je een paar keer per dag een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen ontvangen? Het schip ligt op een werf van jachtenbouwer The Italian Sea Group, die stellig ontkent dat de Scheherazade aan Poetin toebehoort. Maar volgens een plaatselijke vakbondsleider waren er “ongewone ontwikkelingen” rond het schip. Zo is de volledige Russische bemanning onlangs vervangen door Britten, zei hij tegen ANSA.Italië heeft bezittingen van Russische oligarchen ter waarde van ruim 800 miljoen euro in beslag genomen, zei premier Mario Draghi dinsdag na een speech van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky voor het Italiaanse parlement.Zelensky noemde het vermeende jacht van Poetin in een dringende oproep aan de Italianen. “We moeten al hun bezittingen bevriezen, hun rekeningen, hun jachten, van de Scheherazade tot de kleinste”, verklaarde hij.Italiaanse autoriteiten hebben onlangs een jacht met een geschatte waarde van 530 miljoen euro aan de ketting gelegd. Ook zijn villa’s in handen van Russen uit de entourage van Poetin geconfisqueerd. Zie ook: Dit zijn de Russen die persoonlijke sancties van het Westen opgelegd krijgen Het conflict uitgelegd Poetin sloopt niet alleen Oekraïne, hij laat ook weinig over van Rusland Russen verliezen manschappen en materieel, maar nog niet de oorlog Waarom Kyiv zo belangrijk is voor Rusland en Poetin Waarom de NAVO geen no-flyzone boven Oekraïne wil Lees hier de dagboeken van Hans Jaap Melissen in Kyiv Of de verhalen van Nederlanders in Oekraïne En hier zie je in welke Oekraïense gebieden de Russen oprukken , Zie ook: Dit zijn de Russen die persoonlijke sancties van het Westen opgelegd krijgen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here