NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 22 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , SpaceX hoopt eerste baanvlucht Starship-raket in mei uit te voeren 22 maart 2022 06:59 22-03-22 06:59 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 22 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , SpaceX wil zijn Starship-raket in mei in een baan rond de aarde brengen, meldt topman Elon Musk maandag op Twitter. De lancering van de raket wordt al lang verwacht en is een paar keer uitgesteld, omdat SpaceX eerst toestemming moet krijgen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. “Over een maand hebben we 39 geschikte motoren gebouwd. Daarna hebben we nog een maand nodig om die motoren te integreren, dus we hopen in mei de vliegtest uit te voeren”, schrijft Musk. De raket wordt aangedreven door Raptor 2-motoren, die volgens de SpaceX-topman een stuk betrouwbaarder zijn dan de vorige Raptor-motoren.SpaceX wil proberen de raket in een baan rond de aarde te krijgen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat Starship astronauten naar de maan en daarna naar Mars brengt.Eind december vorig jaar werd bekend dat de eerste vlucht van Starship vertraging opliep, doordat de FAA “een belangrijke milieuevaluatie” moest uitvoeren. De einddatum van het onderzoek werd later verschoven naar 28 februari 2022. Nu streeft de FAA ernaar het onderzoek maandag af te ronden. Het is daardoor mogelijk dat de in maart geplande lancering niet doorgaat. @thesheetztweetz @QuiltyAnalytics First Starship orbital flight will be with Raptor 2 engines, as they are much more capable & reliable. 230 ton or ~500k lb thrust at sea level. We’ll have 39 flightworthy engines built by next month, then another month to integrate, so hopefully May for orbital flight test.AvatarAuteurelonmuskMoment van plaatsen19:19 – 21 maart 2022 , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here