NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 18 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Twitter grijpt in bij 50.000 berichten met nepnieuws over oorlog in Oekraïne 17 maart 2022 16:57 17-03-22 16:57 Laatste update: 11 uur geleden Update: 11 uur geleden 37 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Twitter heeft 50.000 berichten gelabeld of verwijderd die te maken hadden met de oorlog in Oekraïne, meldt het bedrijf woensdag. Volgens het bedrijf werd er in die berichten misleidende informatie en nepnieuws gedeeld. Ze bevatten bijvoorbeeld video’s van oude conflicten, waarvan werd gedaan alsof ze zich in Oekraïne afspeelden. Ook zijn sinds het begin van de oorlog in Oekraïne 75.000 accounts verwijderd vanwege manipulatie en spam. Deze accounts probeerden het platform op verschillende manieren te misbruiken. Zo werden er via de profielen bijvoorbeeld neppe inzamelingsacties voor Oekraïne opgezet.”We denken niet dat de accounts een gecoördineerde campagne vertegenwoordigden die gelinkt kunnen worden aan een bepaalde overheid”, schrijft Twitter. Wel waren veel accounts gelieerd aan #IStandWithPutin, een hashtag die vorige maand een vlucht nam door een gecoördineerde actie van nepaccounts.Twitter zei vorige maand tweets met links naar berichten van Russische staatsmedia minder zichtbaar te maken. Rusland heeft de toegang tot Twitter nagenoeg geblokkeerd. Mensen kunnen het platform alleen nog bereiken via omwegen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de anonieme Tor-browser. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here