NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 14 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Oekraïne zet gezichtsherkenning in om Russen en lichamen te identificeren 14 maart 2022 08:39 14-03-22 08:39 Laatste update: 32 minuten geleden Update: 32 minuten geleden 22 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Oekraïense ministerie van Defensie is afgelopen weekend begonnen met de inzet van gezichtsherkenning van Clearview AI, schrijft Reuters. De Amerikaanse start-up had zijn technologie aangeboden om Russische aanvallers te onthullen, desinformatie te bestrijden en lichamen te identificeren. Oekraïne krijgt gratis toegang tot de zoekmachine van Clearview, waarmee autoriteiten bijvoorbeeld personen kunnen doorlichten bij controleposten. Clearview biedt de technologie niet aan Rusland aan en noemt de hulp in Oekraïne een “speciale operatie”.Het bedrijf zegt een database te hebben met meer dan twee miljoen foto’s van gezichten, afkomstig van het Russische sociale netwerk VKontakte. Het is niet bekend hoeveel Oekraïense gezichten in het systeem staan.Het Oekraïense ministerie heeft nog niet gereageerd op vragen hoe de technologie precies wordt ingezet. Eerder zei een woordvoerder wel dat het overwoog om bedrijven zoals Clearview te gaan inzetten.Clearview is een omstreden bedrijf, wiens technologie al in verschillende landen als illegaal bestempeld is. Het haalt foto’s van gezichten van sociale media, zonder daarvoor toestemming te vragen. Clearview zegt het recht daartoe te hebben, omdat het alleen openbare gegevens gebruikt. Maar bedrijven als YouTube, Twitter en Facebook eisten eerder al dat Clearview de verzamelde data verwijdert.Hoewel het bedrijf stelt veel te kunnen betekenen in Oekraïne, zoals het identificeren van lichamen en het bij elkaar brengen van vluchtelingen, zijn critici terughoudend. Zo kunnen verkeerde gezichtsscans tot grote problemen leiden, zoals burgerdoden of onrechtmatige arrestaties. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here