Bart Swings heeft al zijn doelen dit seizoen bereikt. Na de Europese titel én de olympische titel op de massastart toonde hij zich ook de beste in de Wereldbeker op zijn favoriete nummer. Met overmacht zette hij de WB-finale in Heerenveen naar zijn hand.

 

“Dit was op voorhand mijn droomscenario”, vertelde een blije Swings. “Ik voelde dat het mijn kant op ging en als dan met voorsprong de laatste bocht uitkomt in een vol Thialf, dan is dat prachtig.”

 

“Het gaf wat stress om als olympisch kampioen te mogen starten, je wil ook niet geklopt worden. De voorbereiding was niet ideaal, ik voel echt de vermoeidheid, maar ik ben ook wat bevrijd: niets moet, alles mag. Dit is echt een zalig gevoel. Ik zit een beetje op die gouden wolk.”

 

Swings was niet alleen oppermachtig op de massastart, hij eindigde zaterdag als 2e op de 5.000 meter én viel net naast het podium op de 1.500 meter nadat hij bij de laatste kruising gehinderd werd door de Noor Allan Johansson.

 

“Ik verwijt Allan niets, we zijn goeie vrienden en hij kon het niet zien. Ik verlies daar een paar tienden en misschien wel het podium. Maar het is een prachtig weekend en het is zot dat ik met deze tijd mijn seizoen zo kan eindigen.”

uitslagen Bart Swings op de WB-finale
1.500 meter 4e  1’44″717
5.000 meter 2e 6’15″121
massastart 1e  

Juichend komt Bart Swings over de finish

Bart Swings pronkt met de trofee op het podium.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here