NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 13 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rusland zegt 180 huurlingen te hebben gedood, mogelijk Nederlanders gewond 13 maart 2022 18:03 13-03-22 18:03 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 1.1K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Russische aanval op Yavoriv – een Oekraïense plaats nabij de Poolse grens – van zondagochtend was gericht tegen buitenlandse huurlingen daar, zegt het Russische ministerie van Defensie. Bij de raketbeschieting op de West-Oekraïense militaire basis vlak bij de Poolse grens kwamen zeker 35 personen om het leven en raakten er minstens 134 gewond, onder wie mogelijk ook Nederlanders. Rusland beweert dat er meer mensen geraakt zijn. Volgens de Russen werden 180 huurlingen “vernietigd”, net als een grote hoeveelheid buitenlandse wapens. Moskou zei na de aanval door te gaan met het bestrijden van vreemdelingen die in Oekraïne tegen de Russen komen vechten. Rusland heeft het Westen herhaaldelijk gewaarschuwd voor wapenleveranties aan Oekraïne en noemt westerse wapenkonvooien “legitieme” doelwitten.Bij de raketaanvallen zou ook een onbekend aantal Nederlanders gewond zijn geraakt, zegt de Nederlandse nationaal coördinator van het vreemdelingenlegioen Gert Snitselaar in De Telegraaf. Volgens de krant zijn er momenteel ruim zeventig Nederlanders in het Oekraïense vreemdelingenlegioen. Ontvang de Oekraïne-update VolgenWil je een paar keer per dag een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen ontvangen? Volgens Snitselaar, wiens functie door de ambassade van Oekraïne niet bevestigd kan worden, heeft hij WhatsApp-berichten ontvangen van vrijwilligers. Zij zouden hem ervan op de hoogte hebben gebracht dat er gewonden zijn gevallen onder de Nederlandse vrijwilligers die vechten in Oekraïne. Snitselaar kon hen later op zondag niet meer bereiken.De getroffen basis bij de grote stad Lviv is een trainingsfaciliteit van het Oekraïense leger, waar soldaten worden opgeleid voor vredesmissies. De NAVO heeft al laten weten dat er geen NAVO-soldaten aanwezig waren ten tijde van de aanval. De basis geldt nu als verzamelpunt voor buitenlanders die de Oekraïners willen helpen in hun strijd tegen de Russen. Zie ook: Rusland breidt offensief uit met aanval op Oekraïense basis bij Poolse grens Het conflict uitgelegd Oorlogskaart: bekijk hier in welke Oekraïense gebieden de Russen oprukken Is een oorlog tussen Rusland en de NAVO reëel? De belangrijkste sancties op een rij Dit zijn de antwoorden op jullie vragen over de oorlog in Oekraïne , Zie ook: Rusland breidt offensief uit met aanval op Oekraïense basis bij Poolse grens

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here