NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 08 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rusland kondigt opnieuw staakt-het-vuren aan in grote steden voor evacuaties 08 maart 2022 06:24 08-03-22 06:24 Laatste update: 44 minuten geleden Update: 44 minuten geleden 41 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Rusland heeft maandagavond opnieuw een lokaal staakt-het-vuren afgekondigd in vijf grote steden in Oekraïne, meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti. Dat moet dinsdag 10.00 uur Russische tijd (8.00 uur Nederlandse tijd) ingaan, zodat evacuaties mogelijk worden. Het gaat om de Oekraïense steden Chernihiv, Kiev, Charkov, Mariupol en Sumy. Maandagochtend zei het Kremlin ook al evacuaties mogelijk te willen maken in de vier laatstgenoemde vier steden, maar door nieuwe aanvallen kwam een grootschalige evacuatie nooit op gang.Het leidde tot frustratie bij de Franse president Emmanuel Macron, die zijn Russische collega Vladimir Poetin had gevraagd om veilige vluchtwegen voor burgers. Macron stelde dat Poetin zijn aanvraag niet serieus nam en bestempelde de poging tot “moreel en politiek cynisme, dat ik onuitstaanbaar vind”.Ook Oekraïne was vanzelfsprekend boos over de beschietingen. Daarnaast vond president Volodymyr Zelensky het “verwerpelijk” dat zijn inwoners vrijwel alleen naar Belarus en Rusland konden vluchten, en niet naar West-Oekraïne. Ook claimde hij dat Rusland de wapenstilstand vooral zou hebben aangekondigd om troepen te evacueren en niet om burgers een vrije doortocht te geven.Honderdduizenden Oekraïners willen naar verwachting de grote steden verlaten. Zo zouden alleen al zo’n 300.000 Oekraïners de zuidelijke havenstad Mariupol, die in totaal ruim 400.000 inwoners telt, willen ontvluchten. Mariupol is al dagenlang omsingeld, met als gevolg dat er amper nog voedsel, water en elektriciteit zou zijn.Oekraïne en Rusland hielden maandagmiddag opnieuw vredesgesprekken. De Oekraïense delegatie zei na afloop dat ze “iets positiever” was over nieuwe evacuatiepogingen, maar de Russen vonden het nog te vroeg om van een positieve ontwikkeling te spreken. 38Oekraïens meisje zingt Let it Go in schuilkelder en gaat viral

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here