NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 07 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , TikTok blokkeert video-uploads en livestreams in Rusland vanwege nieuwe wet 07 maart 2022 09:08 07-03-22 09:08 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 40 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Videoplatform TikTok laat gebruikers voorlopig geen nieuwe video’s uploaden in Rusland. Ook livestreams zijn er tijdelijk uitgeschakeld. Het socialemediaplatform laat op Twitter weten die maatregelen te hebben getroffen vanwege een nieuwe Russische wet rondom nepnieuws. De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag een nieuwe wet getekend, waarmee mensen die “valse informatie” verspreiden bestraft kunnen worden. Het gaat om informatie over bijvoorbeeld het Russische leger of mensen die vragen om sancties tegen Rusland. Mensen die de wet overtreden kunnen een boete krijgen of een gevangenisstraf van maximaal vijftien jaar.TikTok heeft door de nieuwe wet naar eigen zeggen geen andere keuze dan het uploaden van nieuwe video’s en het aanbieden van livestreams tijdelijk te blokkeren. Die maatregel blijft van kracht zolang TikTok onderzoekt welke gevolgen de wet heeft voor de veiligheid van gebruikers.Het bedrijf zegt dat de veiligheid van werknemers en gebruikers de hoogste prioriteit heeft. “We zullen de omstandigheden in Rusland blijven volgen om te bepalen of onze diensten weer volledig beschikbaar komen”, schrijft TikTok.Het videoplatform kondigde eerder aan “sommige staatsmedia” te labelen, zodat voor gebruikers duidelijk is dat de kanalen door de overheid worden gecontroleerd. Ook zou TikTok beperkingen hebben opgelegd aan Russische staatsmedia. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here