,

Dat bevestigt de brouwer na berichtgeving door onder meer NRC. Heineken maakt in Rusland onder andere de bieren Zhigulevskoe en Oxota voor de lokale markt. Met circa 1800 werknemers is het bedrijf naar eigen zeggen de derde brouwer van het land. Voor Heineken zelf maakt de Russische minder dan 2 procent uit van de wereldwijde omzet.

Lokale productie

In een verklaring van de brouwer wordt niets gezegd over beperkingen voor de lokale productie. Wel geeft Heineken aan dat de brouwerij- en drankensector niet zijn onderworpen aan sancties.

,

“We zijn geschokt en bedroefd om te zien hoe de tragedie in Oekraïne zich ontvouwt. Ons hart gaat uit naar alle getroffen mensen”, laat het bedrijf verder weten. De komende dagen en weken zal Heineken de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here