NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 04 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rusland levert geen raketmotoren meer aan VS: 'Vlieg maar met iets anders' 04 maart 2022 12:19 04-03-22 12:19 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 199 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos heeft donderdag gezegd geen raketmotoren meer aan de Verenigde Staten te verkopen, schrijft Reuters. Daarmee reageert de organisatie op door de VS opgelegde sancties tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Hoewel het besluit voor veel Amerikaanse lanceringen geen directe gevolgen heeft, kan het dat wel hebben voor de manier waarop voorraden naar het International Space Station worden gestuurd.”We hebben besloten om voorlopig geen raketmotoren van NPO Energomash aan de Verenigde Staten te leveren”, zegt Roscosmos-directeur Dmitry Rogozin. “Deze leveringen zijn sinds het midden van de jaren negentig vrij intensief geweest. Laat ze maar met iets anders vliegen. Hun bezemstelen, ik weet niet wat.”Volgens Rogozin zijn er sinds de jaren negentig 122 raketmotoren vanuit Rusland naar de Verenigde Staten verscheept. Daarvan zijn er 98 gebruikt als aandrijving van Atlas-raketten.Ook zegt de directeur dat de ruimtevaartorganisatie geen technische hulp meer verleent aan raketten die eerder aan de VS zijn geleverd. Daardoor zouden op dit moment 24 motoren zonder ondersteuning zitten. Wat de gevolgen voor de Verenigde Staten precies zijn, is onbekend. Brits satellietbedrijf niet akkoord met Russische eisen De oorlog in Oekraïne treft ook de ruimtevaart. Eerder eiste Roscosmos al dat het Britse satellietbedrijf OneWeb aan zijn voorwaarden moest voldoen, anders zouden internetsatellieten deze week niet worden gelanceerd. OneWeb maakt gebruik van Russische raketten voor zijn apparatuur, die vanuit een lage baan om de aarde internet moet aanbieden.Rusland wilde onder meer dat het Verenigd Koninkrijk zijn aandeel in OneWeb zou verkopen. Ook wilde Roscosmos de garantie dat de satellieten niet voor militaire doeleinden zouden worden gebruikt. De Britten gingen niet op de eisen in, waardoor de lancering van de satellieten niet doorgaat. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here