NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 01 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Schip met 1.100 Porsches en 189 Bentleys gezonken voor de kust van de Azoren 01 maart 2022 16:53 01-03-22 16:53 Laatste update: 53 minuten geleden Update: 53 minuten geleden 201 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een vrachtschip dat duizenden dure auto’s vervoerde, is dinsdag voor de kust van de Portugese eilandengroep de Azoren gezonken. Het schip vloog twee weken geleden in brand. Het vaartuig, de Felicity Ace, was oorspronkelijk onderweg vanuit de Duitse havenstad Emden naar Davisville in de Verenigde Staten. Er stonden naast Bentleys en Porsches ook duizenden Volkswagens, Audi’s en Lamborghini’s op.Het schip zonk uiteindelijk doordat het werd geteisterd door hevige golven. Dat kwam voor de rederij als een verrassing, zegt een woordvoerder.De bemanning werd tijdens de brand van het schip gehaald, waardoor de Felicity Ace stuurloos achterbleef op de Atlantische Oceaan. Volgens de rederij is er nog geen sprake van olievervuiling in de regio.Het Nederlandse bergingsbedrijf SMIT Salvage stuurde mensen en sleepboten naar het vrachtschip. Vrijdag 18 februari zouden er al mensen van Smit aan boord zijn geweest, die het schip stabiliseerden. De reddingspogingen hebben uiteindelijk niet geholpen.De auto’s zijn waarschijnlijk allemaal verloren gegaan. Naar schatting waren de voertuigen op het schip samen 393 miljoen euro waard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here