NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 01 maart 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Daling in coronacijfers zet door: aantal ziekenhuisopnames met een kwart gedaald 01 maart 2022 15:03 01-03-22 15:03 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 365 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De daling in de coronacijfers zet door, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde weekcijfers van het RIVM. Het aantal positieve tests daalde in de afgelopen week met 21 procent. In de ziekenhuizen werden 26 procent minder coronapatiënten opgenomen, op de intensive care ging het om een daling van 15 procent. De GGD’s namen in totaal 372.349 coronatests af. Daarvan bleken 245.989 positief. Het percentage positieve testen is daarmee gestegen van 58,3 procent vorige week naar 62,6 procent deze week.Het aantal opgenomen coronapatiënten ligt voor het eerst sinds midden januari weer onder de 1.000. Afgelopen week ging het om 998 mensen, een week eerder waren het er nog 1.349. Van hen werden 88 zo ziek dat ze op de intensive care terechtkwamen, een daling ten opzichte van de 104 ic-opnames een week eerder en het kleinste aantal sinds eind januari.Bij het RIVM werden 63 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld, 32 minder dan een week eerder.De R-waarde, het getal dat weergeeft hoe snel het virus zich aan het verspreiden is, ligt nog steeds onder de 1. Het recentste getal is van 14 februari en staat op 0,77. Dat betekent dat 100 besmette personen gemiddeld 77 anderen besmetten. Een week eerder was het reproductiegetal nog vastgesteld op 0,83. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen over het coronavirus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here