NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekra├»ne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 28 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Apple en ACM worden het niet eens over betaalsystemen voor datingapps 28 februari 2022 16:16 28-02-22 16:16 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 26 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Apple en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) liggen nog altijd met elkaar in de clinch over de voorwaarden voor betaalsystemen voor aanbieders van datingapps. Het wordt steeds waarschijnlijker dat de zaak in de rechtbank moet worden uitgevochten. De ACM oordeelde eind vorig jaar dat het voor datingapps in Nederland niet alleen mogelijk moet zijn om gebruik te maken van de betaalsystemen van Apple, maar ook van betaalsystemen van andere partijen. Bovendien moet het voor die apps ook mogelijk zijn om naar alternatieve betaalmogelijkheden te linken.Apple kreeg hiervoor een deadline opgelegd die in januari afliep. Het bedrijf liet toen weten de regels te hebben aangepast en daarmee aan de eisen van de ACM te hebben voldaan. Daar was de toezichthouder het echter niet mee eens.Apple zegt aan de nieuwe regels te voldoen omdat het inmiddels betaalsystemen van andere partijen toestaat in datingapps. Makers kunnen hiervoor een afzonderlijke, Nederlandse versie van hun app uitbrengen in de App Store, schrijft het bedrijf in een brief aan de ACM. NU.nl verkreeg die brief via de techgigant.Volgens Apple kost het geen extra geld om een Nederlandse versie van een datingapp uit te brengen in de App Store. Het wijzigen van de betaalmogelijkheden zou bovendien slechts een “kleine aanpassing” zijn. De ACM is het daar niet mee eens. “Wij vinden dit een te grote drempel”, zegt een woordvoerder. Wekelijkse dwangsom loopt op De ACM stelt “geen nieuwe voorstellen van Apple te hebben gekregen waarmee ze aan de eisen voldoen”. Apple moet daardoor voor de zesde week op rij een dwangsom van 5 miljoen euro betalen. Het totaalbedrag is inmiddels opgelopen tot 30 miljoen euro.Apple laat in de brief weten dat de zaak wellicht bij een rechter moet worden uitgevochten. Ook de ACM lijkt dat niet uit te sluiten. “Het lijkt erop dat Apple geen wijzigingen gaat aanbrengen in hun voorstellen om te voldoen aan de eisen”, aldus de woordvoerder. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here