Aalst bewees in de eerste set waarom het de favorietenrol vervulde. Eerst ging het nog gelijk op, maar dan wist Aalst het laken naar zich toe te trekken. Setwinst was het logische eindresultaat.

 

In de 2e set liep Aalst weer uit, maar dan zette Gent een stap naar voren. Aalst  geloofde in een goeie uitkomst, maar toch was Gent geen vogel voor de kat. Door onder meer een sterke Jente De Vries pakte het zelfs de winst in de 2e set.

 

In de 3e set werd Aalst toch weer wat wakker geschud om vervolgens een kloofje uit te bouwen. Het had een voorsprong van 4 punten, maar kon die bonus niet lang vasthouden. Gent kwam terug tot op 19-19 en dat was het breekpunt voor Aalst. 

 

Gent kreeg in de 3e set 2 setballen. De eerste setbal maakte Aalst nog ongedaan, maar de Gentenaren lieten de 2e setbal niet meer uit hun handen glippen.

 

Gent dook met veel vertrouwen de laatste set in. Aalst daarentegen was al wat gehavend. De Gentenaars gingen door op hun goed elan en sloegen een kloof van eerst 7 en dan 10 punten. 

 

Aalst was niet meer opgewassen tegen zijn tegenstander en Gent kon de wedstrijd afmaken. De 4e set eindigde uiteindelijk op 14-25.

 

Gent schrijft zo clubgeschiedenis want het is de 1e keer dat het de Beker van België weet te winnen.

Seppe Baetens (Aalst): “Het was moeilijk om het vertrouwen erin te houden”

  • Jan Van Huffel (coach Gent): “Er waren soms wat vraagtekens bij Gent die de bekerfinale bereikte, maar we hebben vandaag getoond dat we hier terecht staan. We hebben in verdedigend blok veel energie weggenomen bij Aalst. Dit is uniek. In het begin van de wedstrijd stonden we regelmatig met 3 punten achter, maar toch heeft mijn team gewacht op de momenten waar we controle kregen en daar hebben ze optimaal gebruik van gemaakt. Er was ambitie om een Europees ticket te bemachtigen en daar zijn we ook in geslaagd. Het is fantastisch om dit te mogen meemaken. Het voelt als een Lifetime Achievement Award voor mij.”
  • Tobias Kjaer (Gent): “Ik kan niet beschrijven wat ik nu voel. Dit is het gekste wat ik ooit heb meegemaakt. Om te winnen voor al de fans in dit decor is gek. Ik heb kippenvel en ik ben emotioneel. Het is de 1e keer dat Gent de bekerfinale haalt en als je dan meteen kan winnen, dat is onbeschrijfelijk. We gaan hier van genieten.”
  • Seppe Baetens (Aalst): “Het is onbegrijpelijk dat we set 2 en 3 controleren en op het einde de set toch nog weggeven. Gent is blijven vechten. Als wij 2 of 3 punten incasseerden, viel alles als een kaartenhuisje in elkaar. Het was moeilijk om het vertrouwen erin te houden ook al stonden we nog voor. Ze hebben met lef geserveerd. Je leeft naar die match toe. Je familie zit ook in de zaal en je wil niemand teleurstellen. We halen niet het resultaat dat we gehoopt hadden en of je nu wint of verliest, dan laat je die emoties gewoon los.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here