NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 27 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Gündogan doet aangifte tegen Volt en dertien melders wegens smaad 26 februari 2022 21:47 26-02-22 21:47 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 14 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Nilüfer Gündogan doet aangifte tegen Volt, partijleider Laurens Dassen en dertien melders wegens smaad en laster. Dat heeft haar advocaat zaterdagavond laten weten. Volt zette Gündogan eerder op de dag per direct uit de Tweede Kamerfractie. Volgens de partij zijn in totaal dertien meldingen binnengekomen bij een onderzoeksbureau dat onderzoek doet naar het Kamerlid.De meldingen gaan over “handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances”, maar ook “intimidatie en misbruik van positie”, aldus Volt. De meldingen komen “uit alle lagen van de partij”.Gündogan wilde volgens Volt niet ingaan op verzoeken van het integriteitsbureau om haar kant van het verhaal te laten horen. Er vond nog “een laatste gesprek” met Gündogan plaats, waarna haar positie volgens de partij onhoudbaar bleek. Zie ook: Gündogan over beslissing Volt haar uit fractie te zetten: 'Partij speelt eigen rechter' Kamerlid wordt ook partijlidmaatschap ontnomen Een woordvoerder van Volt bevestigt aan NU.nl dat er ook “stappen ondernomen worden” om Gündogan het lidmaatschap van de partij af te nemen, waarmee ze dus volledig uit de partij zou worden gezet.Volt had Gündogan eerder al geschorst na verschillende meldingen over ongewenst gedrag. Ze spande een kort geding aan om die schorsing ongedaan te maken. De woordvoerder kon niet zeggen wat de nieuwe ontwikkelingen betekenen voor het kort geding. Gündogan wil Kamerzetel behouden Gündogan zei twee weken geleden haar Kamerzetel te behouden, ongeacht de uitslag van het onderzoek. Als ze bij haar standpunt blijft, komt het totale aantal fracties in de Tweede Kamer op twintig.Indien zij haar zetel toch opgeeft, kan Ernst Boutkan voor Volt in de Tweede Kamer komen. Hij stond derde op de kandidatenlijst, maar kwam niet in de Kamer omdat nummer vier Marieke Koekkoek genoeg voorkeursstemmen kreeg voor een zetel. Volt behaalde in totaal drie zetels. 50Volt: ‘Meldingen over Nilüfer schok voor fractie en partij’ , Zie ook: Gündogan over beslissing Volt haar uit fractie te zetten: 'Partij speelt eigen rechter'

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here