NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Oorlog in Oekraïne Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 26 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , FC Dordrecht-MVV tijdelijk stilgelegd vanwege racistische spreekkoren 25 februari 2022 22:13 25-02-22 22:13 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 22 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De voetbalwedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond ontsierd door een racistisch incident. Het duel werd in blessuretijd stilgelegd wegens racistische spreekkoren vanuit het uitvak. Dordrecht-verdediger Seydine N’Diaye attendeerde de arbitrage erop dat hij vanuit het uitvak door aanhangers van MVV racistisch zou zijn bejegend. Hij wees naar de supporters van MVV die achter de boarding stonden.Scheidsrechter Richard Martens gaf invaller N’Diaye in eerste instantie een gele kaart, omdat de Fransman zich beklaagde bij de grensrechter. Even later legde de arbiter de wedstrijd stil en liep de 23-jarige N’Diaye zichtbaar geëmotioneerd van het veld.Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd, leidde FC Dordrecht met 3-1 door doelpunten van Anouar El Azzouzi, Christian Conteh en Stijn Meijer. Een kwartier later keerden Dordrecht en MVV terug op het veld, maar N’Diaye ontbrak.De wedstrijd werd hervat met een ingooi. De spelers die het duel wel uitspeelden en arbiter Martens knielden symbolisch, waarna de scheidsrechter direct affloot. FC Dordrecht is de nummer achttien in de Keuken Kampioen Divisie en MVV staat zestiende. De spelers van FC Dordrecht en MVV knielden symbolisch bij de wedstrijdhervatting. De spelers van FC Dordrecht en MVV knielden symbolisch bij de wedstrijdhervatting. Foto: Pro Shots Incident 2,5 jaar na racistische spreekkoren bij Den Bosch-Excelsior Het incident in Dordrecht gebeurde zo’n 2,5 jaar nadat de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie werd stilgelegd vanwege racistische spreekkoren door supporters van de thuisploeg richting Ahmad Mendes Moreira. Naar aanleiding daarvan maakten de spelers van het Nederlands elftal statements tegen racisme en opende het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek.De KNVB stelde begin 2020 samen met de overheid het aanvalsplan ‘Ons voetbal is van iedereen’ op, bedoeld om racisme en discriminatie tegen te gaan.Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie , De spelers van FC Dordrecht en MVV knielden symbolisch bij de wedstrijdhervatting. Foto: Pro Shots , GP-spel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here