NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 25 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Geen 1,5 meter afstand en coronapas meer: deze regels verdwijnen vandaag 25 februari 2022 00:11 25-02-22 00:11 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Vandaag zijn alle coronaregels in Nederland zo goed als verdwenen. Zo is de mondkapjesplicht grotendeels vervallen en het coronatoegangsbewijs geschrapt. Wel blijven enkele restricties en adviezen van kracht, zoals de mondkapjes in het openbaar vervoer en het thuiswerkadvies. Bekijk alle veranderingen in het overzicht hieronder. Dit zijn alle versoepelingen: Het coronatoegangsbewijs verdwijnt. De coronapas met QR-code heb je nog wel nodig bij veel (vlieg)reizen naar het buitenland.De sluitingstijden in de horeca en cultuursector vervallen. De kroeg, het theater en de bioscoop mogen weer zelf bepalen tot hoe laat ze open zijn.De afstandsregel verdwijnt. Het is niet meer verplicht om 1,5 meter afstand van anderen te houden.De mondkapjesplicht vervalt bijna overal. Het mondmasker dien je alleen nog te dragen in het vliegtuig en openbaar vervoer. Zie ook: Mondkapje niet meer verplicht in stemlokaal, afstand houden wel mogelijk Deze coronaregels en adviezen gelden nog: Basisregels als thuisblijven bij klachten, vaak je handen wassen, hoesten in de elleboog en ruimtes goed ventileren, blijven van kracht. Dat geldt ook voor testen en thuisblijven bij coronaklachten.Voor grote evenementen binnen met veel bezoekers gaat 1G gelden. Die zijn alleen toegankelijk na een negatieve testuitslag. Het gaat om indoorfestivals en andere binnenevenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers.Het thuiswerkadvies blijft in stand. Het advies is nu om thuis te werken als dat kan. Wie toch naar de werkplek moet, wordt gevraagd dat te beperken tot maximaal de helft van de werktijd.Na een positieve coronatest ga je voor vijf dagen verplicht in isolatie. Je moet vervolgens minimaal 24 uur klachtenvrij zijn om weer het huis uit te mogen.Het coronatoegangsbewijs heb je nog wel nodig bij (vlieg)reizen. Bij vliegreizen en verblijf in het buitenland zal je vaak nog wel de coronapas moeten tonen. Bij veel reizen en in veel landen wordt gevraagd naar een vaccinatie-, herstel- of testbewijs. , Zie ook: Mondkapje niet meer verplicht in stemlokaal, afstand houden wel mogelijk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here