NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Geld Werk Ondernemen Auto , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 23 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Vervoerders op volle sterkte ondanks uitval personeel 23 februari 2022 05:30 23-02-22 05:30 Laatste update: 50 minuten geleden Update: 50 minuten geleden 11 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Treinen, bussen en trams rijden ondanks het ziekteverzuim onder het personeel komend weekend volgens schema. Dagjesmensen, uitgaanspubliek en carnavalsgangers kunnen dan ook met een gerust hart op pad nu de samenleving weer helemaal opengaat, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl. Vervoerders in ons land zijn goed voorbereid op de drukte die komend weekend mogelijk ontstaat. De NS houdt er rekening mee dat er meer mensen naar de stations komen vanwege carnaval.”De oproep is om carnaval vooral lokaal te vieren, dus het is nog maar de vraag of het extra druk wordt. Maar we zijn goed voorbereid, ook als het gaat om het vervoeren van dagjesmensen”, zegt een woordvoerder.De regionale vervoerder Arriva, actief met bus- en treinvervoer in het noorden, oosten en Limburg, rijdt overal volgens de reguliere dienstverlening. “We zetten dit jaar alleen de borrelbus in Maastricht niet in voor de nachtelijke carnavalsgangers”, aldus een woordvoerder.De vervoerders hebben allemaal te maken met uitval van werknemers die in quarantaine zitten vanwege coronabesmettingen. De NS rijdt daarom met minder treinen. “We hebben een tekort aan personeel vanwege de quarantaineplicht en zitten op een capaciteit van 85 procent van de treinen die rijden. Als het nodig is, zullen we dit weekend langere of extra treinen inzetten.” Wennen aan nieuwe situatie Arriva heeft ook te maken met uitval. “We hebben zieke werknemers, maar de quarantaineregels zijn ook versoepeld. Sinds deze week is er iets meer verzuim in het noorden, maar over het algemeen levert dit geen grote problemen op.”Datzelfde geldt voor de GVB, verantwoordelijk voor het bus-, tram- en metrovervoer in Amsterdam en omstreken. “We zijn meer dan klaar om onze reizigers terug te ontvangen. Met open armen zelfs! Sinds vorige week rijden we weer de volledige dienstregeling, omdat het ziekteverzuim daalt. We controleren wekelijks of en waar we eventueel aanpassingen moeten doen”, laat het bedrijf weten.De GVB merkt wel dat reizigers nog moeten wennen aan de nieuwe situatie. Na twee jaar van lege voertuigen ervaren mensen het al snel als druk en vol.”We benadrukken dat er voldoende capaciteit is. Het aantal reizigers is nog lang niet op het niveau van voor corona. Mensen werken nog veel thuis en mijden de spits, en ook bezoekers en toeristen moeten hun weg naar Amsterdam weer vinden. We verwachten dat het nog wel enige tijd kan duren voordat het aantal reizigers weer op peil is.” , Cryptovaluta 155521 Pensioen 50091 Sparen 37082 Belasting 12837

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here