Novak Djokovic wou in 2022 zijn 21e grandslamtitel veroveren om Rafael Nadal en Roger Federer eindelijk voorbij te steken, maar dat liep in Australië grondig mis. Na een soap werd de Serviër naar huis gestuurd en veroverde Nadal zowaar de recordtitel.

 

In een gesprek met de BBC vertelde Djokovic dat hij bereid is om nog grandslams te missen en de Serviër moet voorlopig dus de landen afschuimen waar hij wel welkom is zonder vaccinatiebewijs. In Dubai raakte Djokovic voorbij de paspoortcontrole. 

 

“Wetende dat ik wel naar Dubai kon gaan, gaf me een doel. Ik ben dus zo goed als mogelijk voorbereid. Ik ben zeer enthousiast om weer te kunnen spelen”, zei hij vooraf.

 

En in zijn eerste partij leek hij inderdaad opnieuw de oude. Djokovic nam het op tegen de 19-jarige Lorenzo Musetti, die een wildcard kreeg van de organisatie. Djokovic kent de nummer 57 van de wereld maar al te goed, want op Roland Garros struikelde hij vorig jaar bijna over de jonge Italiaan op weg naar de eindzege.

Dit keer werd het niet zo spannend. Djokovic maakte het in amper een uur en een kwartier af. 

Lees ook:

Tennis

Djokovic bereid om nog grandslams te missen: “Vrije keuze belangrijker dan eender welke titel”