NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 21 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Marktplaats voor NFT's onderzoekt mogelijke phishingaanval 20 februari 2022 15:44 20-02-22 15:44 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 46 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Onder mensen die handelen in NFT’s (non-fungible tokens) is onrust ontstaan omdat onbekenden mogelijk hebben ingebroken bij OpenSea, de grootste online marktplaats voor NFT’s. Hackers zouden NFT’s stelen en omwisselen, schrijft Vice. Een NFT is een uniek digitaal bewijs waarmee je aantoont dat jij de eigenaar bent van een bepaald stukje data dat je kunt kopen en verkopen, zoals een digitaal kunstwerk of het eerste Twitter-bericht.Bij aankoop van een NFT wordt in een blockchain opgeslagen wie de nieuwe eigenaar is. Blockchain is dezelfde technologie die wordt gebruikt voor cryptovaluta als bitcoin. Het is een soort database waarin transacties op duizenden computers opgeslagen kunnen worden. Dat kunnen allerlei soorten transacties zijn zoals betalingen met een cryptomunt of belangrijke gegevens die twee partijen uitwisselen, zoals contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen. OpenSea zegt zelf op de website de geruchten over een mogelijke phishingaanval op het NFT-platform te onderzoeken. Uit gegevens van die OpenSea-blockchain blijkt dat diverse NFT’s waar veel geld voor werd geboden, van gebruikers als Bored Ape Yacht Club en Mutant Ape Yacht Club, gratis van eigenaar zijn gewisseld. Geschat wordt dat het gaat om 254 NFT’s met een waarde van 1,7 miljoen dollar (ruim 1,5 miljoen euro).Om misbruik van NFT’s te voorkomen eist OpenSea dat gebruikers een nieuw zogeheten smart contract opslaan. Verder waarschuwt OpenSea voor mogelijke oplichtersmails waarin geprobeerd wordt om OpenSea-gebruikers in de val te lokken. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here