Annemarie Worst reed 6 ronden lang soeverein aan de leiding. Ze wist al snel een kloof te slaan, mede door een slechte start van Lucinda Brand en Denise Betsema. 

 

Konden Brand en Betsema weer aansluiten of niet? Die vraag hield de spanning er rondenlang in. Op 2 ronden van het einde pikte Brand uiteindelijk weer aan na veel zwoegen en zweten. Bij het ingaan van de laatste ronde was ook Betsema er weer bij. 

 

Maar Annemarie Worst was duidelijk de sterkste. Ze voerde opnieuw de forcing, Brand maakte een foutje en Betsema kon het tempo niet volgen. Lucinda Brand liet het daarna lopen, waardoor ze de tweede plaats aan Betsema gaf. Sanne Cant finishte op plaats 5.

Worst: “Leuk om met zege te kunnen afsluiten”

Annemarie Worst bemachtigde na de Wereldbeker-cross in Koksijde en de Parkcross in Maldegem haar derde overwinning van het seizoen.

 

“Het is leuk om met een mooie overwinning het seizoen te kunnen afsluiten”, aldus de Nederlandse. 

 

“Het was een wedstrijd met heel wat emoties. Ik had na de start meteen een goed gevoel en wou het tempo strak houden. Ik sloeg een kloof en moest vanaf dan alleen aan de bak.”

 

“Dat was wel wat vroeg, maar ik wou toch mijn kans gaan. Ik maakte een fout en sloeg tegen de grond. Zo kwam de tegenstand opnieuw heel kortbij en was het voor mij de taak om hen op afstand te houden.”

 

“Op twee ronden van het einde kon Lucinda Brand dan toch naar mij rijden en ook Denise Betsema slaagde erin ons bij het ingaan van de slotronde te vergezellen.” 

 

Toen Brand een foutje maakte, lag de weg helemaal open voor Worst. Worst: “Het lag er op die plaats heel verraderlijk bij. Ik was daar ook al eens gavellen. Dat hoort nu eenmaal bij het veldrijden. Ik kan nu met een heel goed gevoel een streep trekken onder mijn seizoen en genieten van wat rust.”

Rituitslag Sluitingsprijs (vrouwen)Rituitslag Sluitingsprijs (vrouwen)

    naam
1 Annemarie Worst
2 Denise Betsema
3 Lucinda Brand
4 Marion Norbert Riberolle
5 Sanne Cant

Fase per fase

 1. 14 uur 27. Annemarie Worst is gaan vliegen, Brand gooit de handdoek. Wie dacht dat Lucinda Brand in de laatste ronde erop en erover zou gaan, die heeft het mis. Het is Annemarie Worst die de forcing voert en Brand afschudt.  Worst laat het lopen, Betsema is op weg naar de tweede plaats. .

  Annemarie Worst is gaan vliegen, Brand gooit de handdoek

  Wie dacht dat Lucinda Brand in de laatste ronde erop en erover zou gaan, die heeft het mis. Het is Annemarie Worst die de forcing voert en Brand afschudt. 

  Worst laat het lopen, Betsema is op weg naar de tweede plaats.

 2. 14 uur 19. Betsema sluit ook weer aan. Intussen begint het feller en feller te regenen in Oostmalle. Brand en Worst trappen niet vol in de voorlaatste ronde, waardoor Betsema kan aansluiten. .

  Betsema sluit ook weer aan

  Intussen begint het feller en feller te regenen in Oostmalle. Brand en Worst trappen niet vol in de voorlaatste ronde, waardoor Betsema kan aansluiten.

 3. 14 uur 18. Brand heeft Worst te pakken. De koers kan opnieuw beginnen in de frontlinie .

  Brand heeft Worst te pakken

  De koers kan opnieuw beginnen in de frontlinie

 4. 14 uur 17.

 5. 14 uur 15. Voor Lucinda Brand zal er weinig herstel zijn na dit seizoen. Over 14 dagen staat ze al aan de start van de Strade Bianche. .

  Voor Lucinda Brand zal er weinig herstel zijn na dit seizoen. Over 14 dagen staat ze al aan de start van de Strade Bianche.

 6. 14 uur 13. Het kleinste foutje kan nu het verschil maken. Sven Nys.

  Het kleinste foutje kan nu het verschil maken
  Sven Nys

 7. 14 uur 09. Brand krijgt er voorlopig geen seconde af. Betsema kraak intussen helemaal. Het is een strijd tussen Annemarie Worst en Lucinda Brand. “Een mentaal spel”, volgens Sven Nys.  .

  Brand krijgt er voorlopig geen seconde af

  Betsema kraak intussen helemaal. Het is een strijd tussen Annemarie Worst en Lucinda Brand. “Een mentaal spel”, volgens Sven Nys. 

 8. 14 uur 07. Tak. 7 seconden voorsprong bij het ingaan van ronde 4. Worst blijft het volhouden .

  Tak. 7 seconden voorsprong bij het ingaan van ronde 4

  Worst blijft het volhouden

 9. 14 uur 05. Worst op 1, Brand en Betsema in de tegenaanval. Maar hoe lang kan ze het nog volhouden? Brand doet er alles aan om weer in het zog van Annemarie Worst te geraken. Aan Betsema heeft ze weinig, die heeft het zelf lastig om mee te kunnen.  .

  Worst op 1, Brand en Betsema in de tegenaanval

  Maar hoe lang kan ze het nog volhouden? Brand doet er alles aan om weer in het zog van Annemarie Worst te geraken. Aan Betsema heeft ze weinig, die heeft het zelf lastig om mee te kunnen. 

 10. Opvallende aanwezig in de kopgroep: Zoe Bäckstedt, wereldkampioen bij de junioren vrouwen. 14 uur .

  Opvallende aanwezig in de kopgroep: Zoe Bäckstedt, wereldkampioen bij de junioren vrouwen

 11. Worst loopt intussen al 10 seconden uit. 13 uur 56.

  Worst loopt intussen al 10 seconden uit

 12. 13 uur 55. Worst vliegt rond. Ik denk dat Brand dat niet voor elkaar krijgt. Paul Herygers.

  Worst vliegt rond. Ik denk dat Brand dat niet voor elkaar krijgt
  Paul Herygers

 13. 13 uur 52. Brand en Betsema hebben hun start gemist en proberen op te schuiven. Brand maakte bij het indraaien van de eerste zandstrook een kleine foutje. Worst aarzelde niet en trok ten aanval.  .

  Brand en Betsema hebben hun start gemist en proberen op te schuiven. Brand maakte bij het indraaien van de eerste zandstrook een kleine foutje. Worst aarzelde niet en trok ten aanval. 

 14. 12 uur 52. Het is Annemarie Worst! Niet alleen Denise Betsema is top in het zand, ook Annemarie Worst voelt zich er in haar sas. Zij is als beste weg en heeft al meer dan 5 seconden voorsprong.  .

  Het is Annemarie Worst!

  Niet alleen Denise Betsema is top in het zand, ook Annemarie Worst voelt zich er in haar sas. Zij is als beste weg en heeft al meer dan 5 seconden voorsprong. 

 15. 12 uur 47. Of is Betsema meester in het zand van Oostmalle? . Wie Oostmalle zegt, die zegt ook zand. En laat dat nu net het favoriete speelterrein zijn van Denise Betsema. Zij won er al eerder en heeft dus goede herinneringen aan de sluitingsprijs.  .

  Of is Betsema meester in het zand van Oostmalle?

  Wie Oostmalle zegt, die zegt ook zand. En laat dat nu net het favoriete speelterrein zijn van Denise Betsema. Zij won er al eerder en heeft dus goede herinneringen aan de sluitingsprijs. 

 16. 12 uur 45. Lucinda Brand rondt de kaap van de 20 zeges. De Nederlandse was de beste in Sint-Niklaas en brengt haal teller dit seizoen daarmee op 20. Is dat voldoende? Of wil ze graag meer?  .

  Lucinda Brand rondt de kaap van de 20 zeges

  De Nederlandse was de beste in Sint-Niklaas en brengt haal teller dit seizoen daarmee op 20. Is dat voldoende? Of wil ze graag meer? 

 17. 12 uur 45.

  Ethias Cross

  Ontketende Brand boekt 20e zege van het seizoen na ware demonstratie in Sint-Niklaas