NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Olympische Spelen Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle Over NU.nl NUfolder NUshop Tickets , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 18 februari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , NS hoopt zaterdag 'gewoon' te kunnen rijden, maar verwacht nodige uitval 18 februari 2022 15:41 18-02-22 15:41 Laatste update: 28 minuten geleden Update: 28 minuten geleden 14 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Nederlandse Spoorwegen (NS) hopen zaterdag de gebruikelijke dienstregeling weer op te starten. Hoogstwaarschijnlijk kunnen niet alle treinen rijden, als gevolg van de schade die storm Eunice zal aanrichten. De extreem harde wind in het hele land kan schade veroorzaken waardoor zaterdag mogelijk treinen zullen uitvallen. De kans is groot dat door de wind bijvoorbeeld bomen op het spoor terechtkomen.”We hebben nu nog geen beeld wat de impact hiervan op het spoor gaat zijn”, stelt NS op zijn website. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag rijden op meerdere trajecten ‘schouwtreinen’. Dat zijn treinen zonder reizigers om te kijken of sprake is van versperringen of schade aan het spoor.ProRail probeert het spoor zo snel mogelijk vrij te maken en eventuele schade te repareren, aldus NS. “Pas daarna wordt duidelijk of en hoeveel hinder er morgen is.” Reizigers wordt aangeraden kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.Het treinverkeer in heel Nederland ligt vrijdag sinds 14.00 uur stil vanwege Eunice. Dat kondigde de NS donderdag al aan, “met het oog op de veiligheid van onze reizigers en collega’s”.Inmiddels is het rustig op stations. Volgens een woordvoerder zijn er vrijdagmiddag even na 14.00 uur bijna geen reizigers meer op Centraal Station Utrecht. “De boodschap lijkt te zijn aangekomen.” Zie ook: Hoe laat is de storm bij jou op z'n hoogtepunt? Bekijk het hier Volg de laatste ontwikkelingen rond storm Eunice in ons liveblog , Zie ook: Hoe laat is de storm bij jou op z'n hoogtepunt? Bekijk het hier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here